avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Minor în vârstă de 3 ani aflat în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Minor în vârstă de 3 ani aflat în sistem de protecție ...

Bună ziua!Minor în vârstă de 3 ani aflat în sistem de protecție la asistent maternal.
Eu ca mamă am primit decizie cum ca trebuie sa plătesc 1/4 din salariu ca o contribuție pentru sediu DGSPC,pot sa fiu scutita de aceasta contribuție având în vedere ca sunt și în concediu de creștere copil pentru cel de al doilea copil?
As vrea sa depun o cerere în instanta pentru a reduce suma sau a nu plăti.deloc aceasta contribuție.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 07:40, 12 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista aceasta posibilitate.
Nu vreau sa va critic , dar e de bun simt sa nu mai faceți copii dacă nu aveți cu ce ii creste.
Depuneti dovezile ca platiti chirie, ca o sa mai aveți un copil, dovada veniturilor și poate aveți noroc sa platiti mai puțin decât maximul din lege.
După ce veți naște, maximul pt doi copii e de 1/3, deci 1/6 pt cel aflat în plasament.
Ati dat dvs copilul in plasament sau v-a fost luat? Sunteti decazuta din drepturile parintesti?

Orice a fost, trebuie sa fi fost o ancheta sociala. Din postarile anterioare inteleg ca ati ramas insarcinata cu primul copil la 15 ani. Ce mana intinsa, tocmai pe dvs sa va scoata buna de plata!

V-ar trebui avocat. Daca nu aveti posibilitati cautati informatii despre obtinere ajutor public judiciar.

Intrebati la primarie (serviciul de asistenta sociala) despre Programul Garantia Copilului, legea din 2023 privind prevenirea separarii copilului de familie. Daca doriti sa luati copilul si sa-l ingrijiti statul este obligat sa va ofere servicii in aceasta privinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2025
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi se pare ca vrea sa ia copilul sa il ingrijeasca?

Consider că doar vă dați cu părerea. Când l-am născut, eram încă minoră și deja despărțită de tatăl acestuia. Copilul a rămas la tatăl său până când a împlinit 6 luni. După aceea, am obținut în instanță custodia comună, cu domiciliul stabilit la mine. Și nu, nu am avut un avocat din oficiu, iar probabil știți cât de mari sunt onorariile pentru astfel de situații.

Protecția Copilului este obligată să cerceteze situația timp de cel puțin doi ani după ce te-au luat în vizor.

Între timp, m-am îmbolnăvit destul de grav și a fost necesară o operație. Eram complet singură, fără niciun ajutor din partea familiei, iar din partea tatălui copilului am primit doar sprijin verbal. În aceste condiții, Protecția Copilului a decis să îl ia în grijă pe o perioadă determinată. Am semnat că sunt de acord cu această măsură, dar pentru maximum 3 luni.

După ce mi-am rezolvat problemele, am cerut reintegrarea copilului în familie. Mi-au fost solicitate nu mai puțin de 10 acte: cazier, contract de muncă, contract de chirie, testări psihologice (obligatorii pentru reintegrare) și, bineînțeles, le-am obținut pe toate.

Între timp, doamnele de la Protecția Copilului au decis că cel mic are nevoie de terapie, considerând că ar avea un început de autism—ciudat, deoarece eu îl dusesem anterior la evaluare și acest diagnostic nu fusese pus.

Ulterior, procesul de reintegrare a fost blocat, cerându-mi-se un venit de peste 6000 de lei pe lună, deoarece terapiile pe care le urmează copilul costă 3500 de lei lunar (ABA, logopedie și kinetoterapie). Nu am putut dovedi un astfel de venit, iar ei au hotărât să deschidă dosarul de adopție împotriva voinței mele.

În tot acest timp, am avut drept de vizită o dată la două săptămâni, am fost mereu implicată și am contribuit cu tot ce a avut nevoie copilul.

Acum mi s-a impus să plătesc 1/4 din venit, iar acești bani trebuie virați către Trezorerie. Așadar, acești bani nu ajung în mod direct la copil,și având în vedere că are și alte necesități și doresc sa contribui la nevoile lui (pampers,jucării,mâncare)etc ,nu ,nu pot da această sumă atât de mare!

Dacă dumneavoastră considerați că acesta este dezinteres, vă invit să mergeți la DGASPC și să vedeți cât de greu—sau chiar imposibil—este să îți recuperezi copilul, lucru pe care mi-l doresc enorm.

Mulțumesc pentru timpul acordat!

Când l-am născut, eram încă minoră și deja despărțită de tatăl acestuia. Copilul a rămas la tatăl său până când a împlinit 6 luni. După aceea, am obținut în instanță custodia comună, cu domiciliul stabilit la mine. Și nu, nu am avut un avocat din oficiu, iar probabil știți cât de mari sunt onorariile pentru astfel de situații.

Protecția Copilului este obligată să cerceteze situația timp de cel puțin doi ani după ce te-au luat în vizor.

Între timp, m-am îmbolnăvit destul de grav și a fost necesară o operație. Eram complet singură, fără niciun ajutor din partea familiei, iar din partea tatălui copilului am primit doar sprijin verbal. În aceste condiții, Protecția Copilului a decis să îl ia în grijă pe o perioadă determinată. Am semnat că sunt de acord cu această măsură, dar pentru maximum 3 luni.

După ce mi-am rezolvat problemele, am cerut reintegrarea copilului în familie. Mi-au fost solicitate nu mai puțin de 10 acte: cazier, contract de muncă, contract de chirie, testări psihologice (obligatorii pentru reintegrare) și, bineînțeles, le-am obținut pe toate.

Între timp, doamnele de la Protecția Copilului au decis că cel mic are nevoie de terapie, considerând că ar avea un început de autism—ciudat, deoarece eu îl dusesem anterior la evaluare și acest diagnostic nu fusese pus.

Ulterior, procesul de reintegrare a fost blocat, cerându-mi-se un venit de peste 6000 de lei pe lună, deoarece terapiile pe care le urmează copilul costă 3500 de lei lunar (ABA, logopedie și kinetoterapie). Nu am putut dovedi un astfel de venit, iar ei au hotărât să deschidă dosarul de adopție împotriva voinței mele.

În tot acest timp, am avut drept de vizită o dată la două săptămâni, am fost mereu implicată și am contribuit cu tot ce a avut nevoie copilul.

Acum mi s-a impus să plătesc 1/4 din venit, iar acești bani trebuie virați către Trezorerie. Așadar, acești bani nu ajung în mod direct la copil,și având în vedere că are și alte necesități și doresc sa contribui la nevoile lui (pampers,jucării,mâncare)etc ,nu ,nu pot da această sumă atât de mare!
Am întrebat la Dgspc dacă este posibil să îi facă certificat pentru a putea obține aceste terapii gratuit ca să îl pot lua Acasă ,răspunsul a fost ,,Aaa nu ,ca nu este chiar atât de grav" și totuși statul fără acest certificat nu îți poate da un ajutor pentru achitarea terapiilor.
Este o situație complicată, o sa încerc sa depun cerere și sa primesc o pensie de 1/6 din veniturile nete..
Legea impune și dacă ești decăzuta din drepturi sa plătești din câte știu

Alte discuții în legătură

Persoana in intretinere parinti divortati gina2010 gina2010 Buna ziua, daca salariatul meu este divortat de sotie, copilul de 7 ani fiind dat de catre instanta mamei, tatal il poate lua in intretinere la firma unde ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pentru minor in intretinere anamaria26 anamaria26 Buna ziua, Fiti amabili, in urma divortului copilul minor se afla in intretinerea mamei; aceasta depune la angajator declaratia contribuabilului prin care ... (vezi toată discuția)
Deducere ptr copil jeaurel jeaurel Sunt divorțat...avem custodie comună. Copilul are domiciliul la fosta...plătesc pensie de întreținere 25% din venit...Va rog daca se poate....am dreptul ... (vezi toată discuția)