avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bună seara, am o mare problemămă, în luna ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bună seara, am o mare problemămă, în luna decembrie 2024 am ...

Bună seara, am o mare problemă, în luna decembrie 2024 am închiriat printr-o agentie imobiliară un spațiu comercial ptr a desfășura o activitate comercială ( restaurant), La semnarea contractului nu ni s-a spus nici de către proprietari și nici de către agentul imobiliar că spațiul respectiv are destinația de locuință și nu de spațiu comercial. Am investit 37000€ ptr amenajare-restructurare- mobilier,am depus documentele la primărie ptr obținerea autorizației de funcționare, am primit un bon în baza căruia ni s-a spus că putem funcționa (30 zile)până la primirea avizului de funcționare. Am funcționat 16 zile până când am primit răspunsul de la primărie precum că nu se poate da aviz favorabil de funcționare deoarece destinația spațiului este de locuință și nu de spațiu comercial. Întrebarea mea este următoarea:
Agentul imobiliar avea obligația de a verifica documentele ptr a vedea dacă spațiul figurează în csrtea funciară cu destinația de spațiu comercial? Ce mă sfătuiți să fac? Aștept cu mare interes răspunsul dumneavoastră! Cu respect Ștefan!

Alte discuții în legătură

Acceptul locatarilor pentru infiintarea si desfasurarea activitatii societatilor comerciale la parter sorin12 sorin12 Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:sant proprietarul unui spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte,care are destinatia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am închiriat un spatiu ptr a deschide un salon de ... Mihaelagabriela87 Mihaelagabriela87 Buna ziua. Am închiriat un spatiu ptr a deschide un salon de infrumusetare. Spatiul figurează in cartea funciară ca și spatiu comercial, iar de la dsp nu ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)