Bună seara, am o mare problemă, în luna decembrie 2024 am închiriat printr-o agentie imobiliară un spațiu comercial ptr a desfășura o activitate comercială ( restaurant), La semnarea contractului nu ni s-a spus nici de către proprietari și nici de către agentul imobiliar că spațiul respectiv are destinația de locuință și nu de spațiu comercial. Am investit 37000€ ptr amenajare-restructurare- mobilier,am depus documentele la primărie ptr obținerea autorizației de funcționare, am primit un bon în baza căruia ni s-a spus că putem funcționa (30 zile)până la primirea avizului de funcționare. Am funcționat 16 zile până când am primit răspunsul de la primărie precum că nu se poate da aviz favorabil de funcționare deoarece destinația spațiului este de locuință și nu de spațiu comercial. Întrebarea mea este următoarea:
Agentul imobiliar avea obligația de a verifica documentele ptr a vedea dacă spațiul figurează în csrtea funciară cu destinația de spațiu comercial? Ce mă sfătuiți să fac? Aștept cu mare interes răspunsul dumneavoastră! Cu respect Ștefan!