Sunt cadru didactic în învățământul preuniversitar și, în prezent, sunt înscrisă la doctorat. Doresc să solicit concediu plătit pentru studii în acest an școlar, pe o perioadă de 3 luni (martie-iunie), conform legislației în vigoare.
Întrebarea mea este: în această perioadă, poate fi încadrat, în regim de plată cu ora, un alt coleg care să mă înlocuiască pe post? Sau ce se întâmplă, în acest caz, cu orele mele de predare?
Concediul pentru studii reprezinta un caz de suspendare a contractului de munca...pe durata suspendarii c.i.m., se poate angaja o noua persoana cu contractul individual de munca incheiat pentru o durata determinata.
Multumesc pentru clarificare! As mai avea 2 nelamuriri.
1. Concediul pentru doctorat platit, poate fi luat in oricare dintre anii de studii doctorale sau doar la final cand se presupune ca se redacteaza teza de doctorat?
2. In situatia in care voi mai avea nevoie se concediu pentru studii, fara plata de data aceasta, pe toată perioada anului scolar 2025-2026, pot solicita concediu pentru studii conform acestui articol: (2) Personalul didactic titular, care, din proprie iniţiativă, solicită să se specializeze ori să continue studiile, are dreptul la concediu fără plată. Durata totală a acestuia nu poate depăşi 3 ani într-un interval de 7 an?
Am solicitat concediul pentru studii cu plata și m-am lovit de urmatoarea situatie: cei de la unitatea de invatamant mi-au comunicat faptul ca nu stiu daca perioada in care voi fi in concediu fara plata se calculeaza si se ia in considerare la calculul perioadei de concediu de odihna. Eu intentionam sa imi iau concediu pentru studii, iar apoi sa solicit in iulie si august concediu de odihna. Din anul scolar curent mai am 53 de zile de CO… Voi putea sa iau aceste zile de concediu in vara sau vor fi mai putine scazandu-se perioada de concediu de studii cu plata?
Concediu doctorat
Consta16
Bună ziua!
Sunt doctorand, în anul II și aș dori să-mi iau concediu de studii pentru redactarea tezei de doctorat.
Menționez că am anunțat unitatea ... (vezi toată discuția)