avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Pot lua viza CFP daca activez într-o instituție ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Pot lua viza CFP daca activez într-o instituție publică?

Buna ziua
Daca nu am vechime 3 ani în instituții publice , dar am mai mult de 3 ani vechime in domeniul financiar contabil in sector privat , pot lua viza CFP acum daca activez într-o instituție publică?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 9 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot fi desemnate, în vederea exercitării controlului financiar preventiv propriu, persoanele care sunt angajate ale entității publice sau, după caz, au capacitatea legală de a încheia un contract pentru realizarea acestei atribuții și care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au cetățenie română și domiciliul în România;
b) cunosc limba română, scris și vorbit;
c) au capacitate deplină de exercițiu;
d) sunt apte din punct de vedere medical să exercite această activitate. Atestarea stării de sănătate se face pe bază de examen medical de specialitate, de către medicul de familie;
e) au studii superioare economice sau juridice absolvite cu diplomă de licență. Prin excepție, când nu există persoane cu pregătire superioară care să îndeplinească prezentele condiții, pot fi numite pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu și persoane cu studii medii de specialitate economică;
f) au o vechime efectivă în domeniul finanțelor publice de minimum 3 ani, în cazul instituțiilor publice, și de minimum 3 ani în domeniul financiar-contabil/achiziții publice/juridic, în cazul celorlalte entități. Prin excepție, la unitățile administrativ-teritoriale la care, din cauza numărului mic de salariați, nu există posibilitatea desemnării unor persoane care să îndeplinească condiția de vechime de minimum 3 ani în domeniul finanțelor publice, primarii pot desemna și persoane care au o vechime efectivă de minimum 3 ani în domeniul financiar-contabil/achiziții/juridic.
g) nu au fost condamnate pentru săvârșirea unei infracțiuni care le-ar face incompatibile cu exercitarea acestei activități;
h) respectă regimul juridic al incompatibilităților specifice și al conflictelor de interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlul financiar preventiv ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua! Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:Este necesara o vechime minima pentru indeplinirea sarcinii de control financiar preventiv ... (vezi toată discuția)
Cfp Lazear Lazear Contabilul poate pune viză cfp?Poate fi responsabil CFP? (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv ContSters278216 ContSters278216 Buna-ziua! V-as ruga sa-mi comunicati daca la o primarie de comuna viza controlului financiar preventiv se poate exercita de o persoana cu studii superioare ... (vezi toată discuția)