avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dacă un produs este utilizat necorespunzător sau nu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dacă un produs este utilizat necorespunzător sau nu i se efectuează ...

Dacă un produs este utilizat necorespunzător sau nu i se efectuează mentenanța corespunzătoare, vânzătorii au dreptul să refuze automat garanția sau trebuie să demonstreze că defectul a fost cauzat de consumator?

De exemplu, un laptop nu este niciodată curățat de praf și i se defectează ecranul sau camera. În mod normal praful din carcasa nu are nicio legătură cu componentele de mai sus. Vânzătorul poate refuza garanția fără să demonstreze legătura directă?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2025
AlexandruVI, utilizator

Alte discuții în legătură

Returnare produs din garantie. stoicamarius87 stoicamarius87 Buna ziua, Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu indicatii sau ce masuri sa fac. Situatia este urmatoarea: In data de 19.08.2014 am dus un leptop ... (vezi toată discuția)
Garantia produsului final si a componentelor Andrei_78 Andrei_78 Buna ziua. Acuma 4 ani am cumparat un laptop si evident i s-a dus acea garantia de 2 ani. Problema este ca deja mi s-a stricat placutele RAM, iar firma ... (vezi toată discuția)
Garantie obligatorie persoana fizica 24 luni? cristi_hummer cristi_hummer am cumparat un laptop de pe vexio, mi-au spus cand l-am comandat ca are defapt 24 luni si pe site scria 1 an, dar au spus ca, cu noile legi sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)