avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... BUNA ZIUA VA ROG SA IMI SPUNETI CE VECHIME IN MUNCA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

BUNA ZIUA VA ROG SA IMI SPUNETI CE VECHIME IN MUNCA TREBUIE SA ...

BUNA ZIUA
VA ROG SA IMI SPUNETI CE VECHIME IN MUNCA TREBUIE SA AIBA O PERSOANA PT A BENEFICIA DE CONCEDIU CRESTERE COPIL.
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 11 Februarie 2025
Buna ziua,
OUG 111/2010, art 2 (1)
Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza vechimea in munca, ci perioada de minim 12 luni în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, in care s-a realizat venituri supuse impozitului pe venit sau aflarea in situatii asimilate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Tibiscurtu Tibiscurtu Daca am lucrat 9 lunibpot sa beneficiez de indemnizatie (vezi toată discuția)
Acordare concediu de crestere a copilului Angela_2019 Angela_2019 Pot beneficia de concediu de creștere a copilului daca am contract de muncă pe perioada determinată? (vezi toată discuția)
Lucrezi la o firma de la data de 01.04.2024 sunt însărcinată ... Onij Onij Lucrezi la o firma de la data de 01.04.2024 Sunt însărcinată de 1 luna Acuma am aflat că taxele după noi nu sunt platite Beneficiezi de concediu de ... (vezi toată discuția)