avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept zile concediu de odihna

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la Dreptul de zile CO pentru perioada lucrata.
Dreptul anual de zile co prevazut in contract este de 29 de zile.
Perioada lucrata 01.01.2025-12.01.2025 (4 zile lucratoare/12 zile calendaristice)
Dreptul de zile CO pentru perioada lucrata se calculeaza la zile lucratoare sau la zile calendaristice?
Daca calculez la zile lucratoare: 29 x 4/248=0.47
Daca calculez la zile calendaristice 29 x 12/365=0.95
In anul 2025 sunt 248 zile lucratoare.
Cel mai recent răspuns: gabriela.kallos , utilizator 14:24, 11 Februarie 2025
Nu exista un text de lege care sa mentioneaze cum se calculeaza zilele de CO...
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neefectuat inainte de cic cristina_2013 cristina_2013 Buna seara, Am intrat in cic anul acesta si intentionez sa ma intorc la serviciu incepand cu febr. 2015. Societatea la care lucrez mi-a aprobat prin cerere CO ... (vezi toată discuția)
Modalitate calcul concediu de odihna tituspop2006 tituspop2006 Buna ziua, In cursul anului 2015 am fost detasat din data de 03 augsut, pana pe 30 decembrie de la angajatorul de baza (daca pot sa-i spun astfel) la un alt ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu cu plata george193 george193 Buna ziua, Care este formula de calcul a zilelor de concediu cu plata? Din cate stiu se calculeaza in felul urmator: Zile Concediu Specificate in CIM ... (vezi toată discuția)