avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Calificare pentru gestionarea unui cămin de bătrân ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Calificare pentru gestionarea unui cămin de bătrân privat?

Bună ziua.
Ce calificare este necesară pentru gestionarea unui cămin de bătrân privat?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Misk , utilizator 10:21, 17 Februarie 2025
Ce inseamna gestionare , director, administrator etc?
Suntem doi asociați, doar unul va administra direct . Deci administrator ,nu știu dacă este obligatorie funcția de director in cadrul afacerii.
Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Ce inseamna gestionare , director, administrator etc?

Sunteti pe o sectiune a formului dedicata organizatiilor fara scop lucrativ- asociatii, fundatii si federatii functionand pe baza OG 26/2000. Din formularea intrebarilor - vazand ca vorbiti de " doi asociati " ( o asociatie trebuie sa aiba cel putin TREI asociati) si de "administrator" ( desi la ONG-uri NU exista notiunea de "administrator" ) e de banuit ca va referiti la o alta forma juridica, de exemplu la un SRL ? Ar trebui adresate intrebarile pe o sectiune de forum dedicata acelei categorii de persoane juridice, nu pe aceasta sectiune.
Încă nu am stabilit forma juridică, suntem în discuții preliminare,de asta și adresez întrebarea pentru că aveam o sursă care spunea că se cer studii superioare celui care administrează căminul.
Nu incadrez eu întrebarea in forum.
Mulțumesc pentru lămuriri.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ar trebui sa ne spuneti exact care este forma juridica, intrucat in functie de acest raspuns solutiile pot fi diferite.

Alte discuții în legătură

Este compatibila functia de presedinte al asociatiei cu functia de primar? Alin Buzatu 12 Alin Buzatu 12 Buna ziua,sunt presedintele unei asociatii ONG fara remuneratie ,fara contracte actine cu alte societati sau institutii ...intrebarea mea este urmatoarea: Este ... (vezi toată discuția)
Acordul de asociere al unei asociatii este un act valabil legal ... KLM4 KLM4 Acordul de asociere al unei asociatii este un act valabil legal daca membrii care s-au asociat initial nu mai sunt aceeasi si cei noi nu au fost adaugati la ... (vezi toată discuția)
sindicat Corina Grigorescu Corina Grigorescu Buna ziua 1. Este obligatoriu ca un sindicat (150 membri) sa aiba in permanenta 3 cenzori (fie alesi dintre membrii de sindicat, fie din exterior cu ... (vezi toată discuția)