avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lamurire
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lamurire

In urma cun 2 ani am achizitionat un ap cu 2 camere.
L-am platit integral si am asteptat sa ma mut...dar nu s-a intamplat nici in ziua de azi.
Intamplator am aflat ca firma cu care am facut contractul este in insolventa

Inca un amanunt..am inteles ca o banca(banca de unde a scos bani tipul) urmeaza sa preia cladirea + pamantul si mentionez ca nu am CF.

Ce se va intampla in continuare,voi mai putea sa-mi recuperez bani,voi ramane doar cu apartamentul neterminat,daca va veni un alt contractor,se va tine cont de antecontractul pe care l-am incheiat cu celalalt...nici nu mai stiu ce sa intreb?!

Sper ca am fost destul de explicit..



Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 15:40, 13 Februarie 2010
In urma cun 2 ani am achizitionat un ap cu 2 camere.

Din intrebare se intelege ca aveti toate documentele care atesta dreptul dvs de proprietate asupra apartamentului:
- contract de V/C in forma autentica
- intabularea proprietatii
daca nu le aveti e o problema !!
Buna ziua.
Dvs.nu aveţi nicio vină că firma a intrat in insolvenţă.Dvs. aveţi dreptul ,conform contractului de vânzare să intraţi în posesia apartamentului achitat .Conform dreptului civil, contractul de vanzare cumparare nu este un contract real, este un contract personal,deci o dată ce l-aţi achitat sunteţi proprietarul lui,indiferent că a avut loc şi tradiţiunea bunului sau nu, adică dacă v-aţi mutat în el sau nu . Contractul dvs.de cumparare este anterior dreptului băncii asupra bunurilor debitorului ,deci aveţi prioritate .Ca să nu mai fie valabil contractul dvs.,banca trebuie să ceară expres rezoluţiunea acestuia,dar nu văd pentru ce motiv.
O zi bună .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune antecontract stagiara stagiara In 2005 , in calitate de cumparator am incheiat un antecontract pt. ap.in imobil neterminat si am achitat avans de 75 000 RON, urmand ca pana in dec. 2005 sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament ipotecat vulpoiul vulpoiul Am achizitionat un apartament in cluj de la o firma printrun antecontract ,am platit ratele stipulate in antecontract la termen urmand ca suma de 800 de euro ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca Hj99 Hj99 Buna ziua, Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu. Am facut la ... (vezi toată discuția)