avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum declar:Buna ziua,as dori să știu,daca închiriez ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum declar:Buna ziua,as dori să știu,daca închiriez un apart in 2025,.proprietate ...

Buna ziua,as dori să știu,daca închiriez un apart
in 2025,.proprietate comuna cu soțul,unei persoane fizice,declarația de impunere se face de ambii proprietari sau numai de unul din ei?Multumesc
Cel mai recent răspuns: C. Muresan , utilizator 14:09, 17 Februarie 2025
Bună ziua,
Numai unul dintre proprietari înregistrează contractul la ANAF – și trebuie desemnat, în acest sens, prin contract (sau printr-o anexă la contract).
Cf. Codului fiscal în vigoare - art. 83 alin. (6), “(…) În situația în care bunul este deținut în comun, prin contractul de închiriere sau, după caz, prin actul de modificare a acestuia, se desemnează proprietarul, uzufructuarul sau alt deținător legal care îndeplinește obligația înregistrării contractului încheiat între părți”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Categorie de venit pentru inchiriere in regim hotelier andu.tm andu.tm Buna ziua, Nu sunt sigur ce trebuie bifat in declaratia unica la categoria de venit in contextul urmator: * sunt PFA cu obiect principal de activitate ... (vezi toată discuția)
Cât este contribuția la stat pentru închirierea unui loc de parcare particular? Zgarcanstein Zgarcanstein Bună ziua! Dețin un loc de parcare proprietate personală și aș dori să-l închiriez pe o perioadă de 1 an. V-aș ruga să-mi spuneți care este ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil fara notar Alex_29 Alex_29 Buna seara, Doresc sa inchiriez un imobil, iar proprietarul spune ca: 1) nu e neaparat nevoie de notar (ceea ce am vazut si eu la o cautare Google a ... (vezi toată discuția)