Bună ziua... Am condus cu permisul suspendat acum un an... Iar instanța mi-a dat verdictul (nu eram beat, iar avocatul meu nu s-a prezentat la proces, dar nici nu am beneficiat de avocat din oficiu, efectiv a trebuit să mă reprezint singur, e normal?) :
05.02.2025
Ora estimata: 11:00
Complet: C3
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 200 zile – amendă penală. În temeiul art. 61 al. 2, 4 lit. c Cod penal, constată că suma corespunzătoare unei zile-amendă, este de 25 lei, iar zilele - amendă aplicate, corespund amenzii penale în cuantum de 5.000 (cinci mii) lei.
Document: Hotarâre 76/2025 05.02.2025
Mi se anulează permisul în urma hotărârii sau plătesc amenda și am scăpat de răspunderea penală?
Am văzut alte sentințe, ce indicau fapta comisă, primeau probatoriu și amânarea aplicării pedepsei pt aceeași faptă comisă de mine , dar, sentința era scrisă mult mai pe larg de exemplu... Se mai poate face apel sentinței?
10.02.2025
Ora estimata: 11:00
Complet: C3
Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4) Cod procedură penală, raportat la art. 83 Cod penal, stabileşte faţă de inculpatul ZZZZZZZZZZ pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărui drept de a conduce autovehicule i-a fost suspendat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (2) din Codul Penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare. În baza art. 83 alin. (1), (2) (3) Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 6 (şase) luni închisoare, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune ZZZZZZZZZZ, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. (2), lit. b Cod penal, obligă ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 zile. În baza art. 85 alin. (3) Cod penal, stabileşte ca inculpatul ZZZZZZZZZZ să efectueze munca neremunerată în folosul comunităţii, la una din următoarele unităţi: - Primăriei com. ZZZZZZZZZZ, sau, - Primăriei or. ZZZZZZZZZZ, jud. ZZZZZZZZZZ, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art. 86 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune ZZZZZZZZZZ. În baza art. 86 alin. (2) Cod penal, dispune ca supravegherea obligaţiile stabilite în baza art. 85 alin. 2, lit. b Cod penal, să se facă de Serviciului de Probaţiune ZZZZZZZZZZ. Pune în vedere inculpatului prevederile art. 88 din Codul penal, privind revocarea amânării aplicării pedepsei, ca urmare a neîndeplinirii măsurilor şi obligaţiilor impuse de instanţă, precum şi în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni cu intenţie, pe perioada termenului de încercare. În baza art. 274, alin. 1 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul ZZZZZZZZZZ, să plătească statului, suma de 900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea acesteia la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 10 februarie 2025, ora 11.00.
Document: Hotarâre ZZZZZZZZZZ
Bună ziua... Faptul ca nu ati avut avocat din oficiu, este normal, pentru ca nu era cazul de avocat din oficiu si instanta nu era obligata sa desemneze un avocat din oficiu.
Faptul ca nu s-a prezentat „avocatul dvs” la proces, nu putem sa analizam noi, intrucat chestiunea face obiectul unui contract sau intelegeri intre dansul si dvs, aspecte pe care noi nu le cunoastem.
Amenda penala este o pedeapsa, in cazul dvs fiind dispusa o condamnare (si nu o masura de individualizare mai usoara, respectiv amamanrea aplicarii pedepsei cum ati observat in alte situatii).
Permisul vi se anuleaza daca fapta a fost incadrata pe Art 335 alin 2 cod penal ( b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, 336^1, 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Legea nr. 286/2009, cu modificările și completările ulterioare;).
De raspunderea penala nu ati scapat, pentru ca doar ce ati fost condamnat.
Alte sentinte in care apar alte solutii ale instantelor de judecata vizeaza alte persoane si alte stari de fapt.
Da, se poate face apel in 10 zile de la comunicarea hotararii (dar si inainte de comunicare, dupa caz). Bafta!