avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, am un dosar penal pt marturie mincinoasa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, am un dosar penal pt marturie mincinoasa zic ei. Eu ...

Buna ziua, am un dosar penal pt marturie mincinoasa zic ei. Eu zic ca, nu. Ideea este ca nu stiu motivul dar abia luna asta am fost trimis in istanta. Fapta este din februarie 2020. Pedeapsa pt aceasta fapta este de 6 luni - 3 ani sau amenda. Trecand 5 ani peste doar 4 zile inteleg ca se prescrie din ce am citit. Cand se acorda prescriptiia in acest caz?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:33, 15 Februarie 2025
Buna ziua, Prescriptia se acorda in scris, printr-o hartie (la fel ca la medic), hartie care se numeste hotarare judecatoreasca, prin care se constata ca a incetat procesul penal, daca este cazul sa fie asa cum spuneti dvs.
Apoi, dupa trecerea unui termen, daca nimeni nu face apel, hotararea ramane definitiva si asta este tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tardivitate sau prescriptie pentru marturia mincinoasa FRD FRD In cazul in care un martor a declarat mincinos intr-un proces civil in anul 2012 luna noiembrie si as dori sa depun la parchet plangere pentru marturie ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica - marturie mincinoasa mdcc mdcc Buna ziua,va rog sa-mi spuneti ce fapta penala(ce articol) se incalca atunci cand minti sub juramant un judecator?Multumesc Anticipat!!! (vezi toată discuția)