avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Imi poate cineva spune cum se aplica Decizia ICCJ nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Imi poate cineva spune cum se aplica Decizia ICCJ nr. 104/2024 ...

Imi poate cineva spune cum se aplica Decizia ICCJ nr. 104/2024 in ceea ce priveste persoanele cu handicap? Se aplica retroaciv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 15 Februarie 2025
La acordarea sporului pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare trebuie să se ţină seama de plafonul prevăzut de art. 34 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2018, astfel cum a fost modificat prin art. I pct. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2020, art. I alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 226/2020, art. I alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021, art. I alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 168/2022 şi art. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2023, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Am citit asta, dar decizia se pune in aplicare de la data publicarii suau retroactiv?
In opinia mea, nu are efect retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza sporul pentru persoanele cu handicap in raport ... dana manea dana manea Cum se calculeaza sporul pentru persoanele cu handicap in raport de Decizia nr. 104/2024? (vezi toată discuția)
Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract ... Epuree Epuree Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract cu CAS (aici nu ma refer la contractul incheiat pentru o perioada de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Clarificare prevederile deciziei iccj 91/2024 dorub dorub Clarificare prevederile Deciziei ICCJ 91/2024 privind...aplicarea dispoziţiilor art. 517 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. ... (vezi toată discuția)