avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si plangere contraventionala

In urma unei amenzi date de politistul rutier stiu ca pot depunere plangere contraventionala,am studiat forumul,am vazut cum trebuie procedat.
In aceasta situatie ma gandesc ca politistul care m-a amendat afla ca eu am facut plangerea in instanta si imi poate face necazuri in continuare,tinand cont ca el mi-ar recunoaste usor masina si motive poate invoca foarte usor,poate din dorinta de razbunare.Intrebarea mea este daca trebuie sa ma tem de aceasta posibilitate.
Credeti ca el,politistul rutier,este instiintat ca procesul verbal nr xxxxx intocmit de el este contestat ?
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 13:51, 11 Februarie 2010
prin contestatia pe care o depui la judecatoria de care apartii in 2 exemplare unul pt judecatorie si unul pt biroul rutier al politiei, teoretic poate afla agentul care te a amendat, plangerea merge de regula seful pol rutiere si/sau compartimentul juridic al politiei, e un drept al tau sa faci contestatie , nu vad de ce ti ar fi frica de posibile "necazuri" facute de acel agent rutier, s ar incadra la abuz in serviciu "necazurile" de care iti este frica.
Mergeti prea departe cu posibilele posibilitati.
Nu are timp 'colegul lui garcea' sa stea pe traseu numai cu nr dvs de circulatie in atentie,permanent pe drumurile publice ,apar situatii care il determina pe respectivul agent constatator la alte prioritati .
Daca va aflati in termenul legal prevazut promovati contestatie impotriva PV
Instanta de judecata investita pentru solutionare,va analiza competent si impartial probele si va dispune hotarare in consecinta.
Dupa ce a-ti depus contestatia impotriva PV ,ridicati dovada de grefa in baza careia va recuperati permisul de conducere.
Succes sa evidentiati in cuprinsul PV motive temeinice prin care sa determinati instanta sa pronunte solutie favorabila dvs.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
corecta sugestia domnului executor, cu o mica precizare:).. plangerea impotriva procesului verbal se depune la instanta in raza careia sa constatat savarsirea contraventiei.. O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Petre Enache, Avocat
=D> da asa este, oricum in partea de jos a PV scrie instanta competenta si termenul legal de contestatie de 15 zile, multumesc pt precizare.
Stiu cum sa procedez cu depunerea plangerii contraventionale,raman totusi cu ideea ca politistul poate oricand,el sau prin alt coleg "binevoitor" sa se razbune,pe princiupiul"il pun eu pe asta la punct,sa se sature de reclamatii".
Multumesc tuturor care mi-ati raspuns.

Alte discuții în legătură

Solicitare clarificare situatie fiscala privind obligatiile fiscale (o amenda circulatie in urma cu aprox 3 ani) dansara2002 dansara2002 Buna ziua 1. Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine. In urma cu aprox 3 ani am primit o amenda de circulatie pe care am contestat-o, in sensul ca am facut o ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de amenda? ContSters179979 ContSters179979 [b]Buna seara. Acum 2 saptamani m-a oprit un politist pt.ca nu purtam centura de siguranta.Imi da amenda 67 de lei iar eu nu semnez procesul verbal.Opreste ... (vezi toată discuția)