Buna ziua . Am o executare silita pentru C.E.Oltenia , intrucat in urma unui proces castigat de a mi elibera adeverinta pe bruturi , refuza sa o faca . Acum au trecut 3 luni si ei nu mi-au trimis adeverinta , ocazie cu care am cerut incuvintarea judecatorului sa stabileasca suma de executare ( la inceput a fost de 100 lei ) .
Intrebare :
1. Acum cum se va calcula aceasta suma 100 x 90 de zile , la care se adauga si alte penalitati ?
2. Acum se va marii suma pe care are sa imi plateasca CEO , in cazul ca dupa nici 3 luni , nu imi va elibera aceasta adeverinta comform legii ?
3.Daca intre timp imi va elibera o adeverinta , dar care nu corespunde comform legii , executarea va continua ?
4. Aceste sume stabilite de judecator in baza legii pot fii marite de fie care data , sau pot ramane fixe ?
Va multumesc !
Admite cererea. Obligă debitoarea SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA să plătească creditorului Marin Dorel penalită?i în cuantum de 100 lei/zi de întârziere până la data executării obligaţiei de a face impusă prin sentinţa civilă nr. 384/2024 pronun?ată de Tribunalul Mehedinţi în dosarul nr. 5183/101/2023, penalită?i ce vor curge de la data pronunţării hotărârii de faţă. Obligă debitoarea să plătească creditorului suma de 1520 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată azi, 29.10.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Au trecut deja 3 luni si nu am primit nici o adeverinta pe bruturi , iar acum am depus la judecatorie documentele , ca judecatorul sa calculeze si sa incuvinteze executarea silita . Despre aceasta este discutia si acum sper ca ati inteles ce v am intrebat . Va multumesc si astept niste raspunsuri concrete !
La executor mergeti cu hotararea. Penalittaile sunt 100 de lei pe zi, altele nu mai sunt. Se calculeaza pe cele trei luni, se actualizeaza din timp in timp.
Penlitatea de 100 de lei nu se mareste, suma totala da, nu inteleg exact daca asta intrebati la 4.
La 3 raspunsul depinde de cealalta sentinta.
Din cate stiu comform legii , penalitatile sunt intre 100 si 1000 de lei , daca nu se respecta o hotarare judecatoreasca . In primele 3 luni este de 100 de lei si apoi creste din nou cum dispune judecatorul pentru inca 3 luni . Asa am citit in lege si sigur nu ma insel .