avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua am și eu o întrebare soția mea în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua am și eu o întrebare soția mea în vârstă de ...

Bună ziua am și eu o întrebare soția mea în vârstă de 16 ani gravida cu mine în vârstă de 25 de anii vrea sa ne mutam împreună și vrea sa plece de acasa de la ea ce este de făcut ce riscuri sunt
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotia dv. nu va este sotie legal, deci nu e ok. Este minoraa in grija parintilor. Daca doriti sa protejati si daca iubiti un om atat de vulnerabil, daata viitoare invatati-o sa se protejeze de sarcini pana la o maturizare completa fizica si psihica.
Acum lasati-o acasa la ea, ca riscurile sunt mari pentru ea. Mai merge la scoala?
20 din 20 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din partea ei: Sa abandoneze școala, sa nu aibă nicio calificare și nicio sursa de venit, sa fie complet dependenta financiar de dvs, sa o dați afară din casa cu tot cu copil, fără ca să se mai poate întoarce acasă la părinții ei, sa nu poate îngriji singura un copil, sa nu aibă ea însăși educația și formarea necesara pentru a-l creste și educa și pe termen lung spre foarte lung, sa își rateze viata.
Din partea dvs: sa fiți singurul susținător financiar a 3 oameni, în condițiile în care fără școala terminata și cu un bebeluș, "sotia" nu va putea sa contribuie cu nimic si in condițiile in care copilul va plange si se va trezi de 2-3 ori pe noapte, apariția certurilor si discuțiilor legate de bani și de copil, aparitia unui al doilea copil, realizarea ca totuși nu ați fost pregătit pentru astfel de decizii și ca nu mai puteți da înapoi, dacă relația nu merge, va trebui sa plătiți pensie alimentara, complacerea "soției " în situația de a fi întreținută de dvs.
Cam astea ar fi riscurile.
15 din 15 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, la varstele celor doi, cele de mai sus nu sunt descurajante, ci dimpotriva... :( Iar unde ati scris dependenta el vede scris iubire, grija... eventual vede ca ii va apartine de-a pururea... :(

Copila e minora, ea e fiica cuiva si nu e sotia nimanui. Dv., Leo, ii datorati intretinere pe perioada sarcinii domnisoarei care este insarcinata cu copilul dv. In functie de varsta exacta la data primului contact sexual puteti raspunde si penal. Tineti-va departe. Dupa nastere, datorati pensie copilului minor si lauzei. Puteti sa ii datorati copilului dv. pensie un sfert de secol, adica pana ajunge la varsta dv. de acum.
Daca pe parcursul nasterii apar complicatii la mama, datorate unei sarcini la o varsta la care corpul nu e chiar matur si suficient dezvoltat, cine stie ce mai puteti datora. E simplu sa aveti 25 de ani si sa nu va ganditi la cea pe care o iubiti ca pe o sotie, la nevoile ei, la vulnerabilitatile ei, la pericolele la care o expuneti, la cate o condamnati. Faceti un amar de bine si lasati-o in pace acasa la parintii ei, sa mearga la scoala, daca o mai merge. Daca e in primele 4 luni poate merge la un cabinet de planing familial sa discute cu un medic despre riscurile unei sarcini asa de timpurii, despre rvagiile pe care le poate las asupra corpului ei de copil si ce variante ar fi acum sau dupa nastere. Inclusiv ce drepturi are ea, mama minora, el tatal major, copilul...

Singurul lucru pe care il poate face un adult care declara ca iubeste un minor, singurul lucru pe care il poate face pentru acel minor este sa astepte. Sa il lase sa isi traiasca adolescenta, dramele, liceul, visele, certurile cu parintii. Astea toate au un rol in maturizarea unui copil. Ele sunt etape necesare.
Sexul, mai ales neprotejat, nu arata decat imaturitate. A ambilor. Imaturitate, egoism, hormoni in miscare si cam atat. Mai arata pericol pentru mama, pericol fizic, medical vorbind, psihologic, pericol de abandon scolar... cum iubesti un om si-l condamni la astea?
3 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu acordul părinților minorei va puteți căsători,aveți nevoie de ajutorul părinților minorei,în primul rand emoțional ptr minora în perioada sarcinii cit și din partea dvs,acest emoțional are efecte în dezvoltarea copilului în cele 9 luni de sarcina,cit și material din partea părinților minorei,atit cit își pot permite,pentru ca minora sa găsească modalitatea de a continua studiile! Totul depinde de diplomația dvs! Sfatul ca sunteți pasibil penal fiind minora si sa dispareti pina nastecred ca nu I corect,fiindcă rana sufleteasca ce o sa provocati viitoarei mame nu o sa o puteți șterge niciodată,rana sufleteasca ce va afecta dezvoltarea copilului! Împreună dacă va iubiți și aveți și sprijinul părinților ve ți depăși obstacolele momentului! Căsătoriți va! Viitoarea mămică va fi protejata emoțional și ca statut social,dar încurajați o sa continue studiile sau o meserie.Oare cel ce v a sfaturi sa o abandonați gravida la 16ani are fica? Conștientizează ce înseamnă să abandonezi o minora gravida de 16ani? În ce lume am ajuns sa trăim?Umanitate mai exista în noi ca oameni?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa lasi gravida o fata de 16 ani este imaturitate. Ce grija sa mai aiba de ea? A avut grija sa o puna intr-o situatie de risc. Nimeni nu i-a dat sfaturi de abandon, revedeti mai sus.
Fata vrea sa plece de la ea de acasa, nu pare ca o conduc parintii pana la usa cu bucurie...
Pentru casatoria unui copil de 16 ani este nevoie de aviz medical, de acordul ambilor parinti si de incuviintarea instantei de tutela. Instanta, proces. Sa dovedesti ca e in interesul ei sa fie mai degraba maritata cu un adult care nu s-a gandit deloc pana acum la interesul ei... cam greu.

Limitarea casatoriilor copiilor este o modalitate de aparare a drepturilor femeii, caci baieti care sa arda de dor de duca la 14 ani nu sunt multi, dar fete care pleaca de acasa la 15 sunt fara numar! Mai mult, suntem campioni europeni la minore care nasc, punandu-si sanatatea in pericol! Avem fete de la 10-11-16 ani, sute, care nasc in fiecare an. Bebelusii nascuti de fete minore nu o duc mai bine, caci nu mereu se pot dezvolta normal.
Sa lasi o minora insarcinata nu e iubire, e orice altceva, abuz, control, iresponsabilitate.
Despre mame minore: [ link extern ] /
Despre ce inseamna limita de varsta la casatorie si implicatii sociale: [ link extern ]

Nu mai dati sfaturi de iubire mareata cand un om de 25 de ani ia un copil cu 9 ani mai mic si intretine relatii sexuale ca nu mai are rabdare pana la maturizarea ei... si nimic protectie, nimic grija, doar ce se poate intampla, ce riscuri sunt. Pai riscurile se intampla deja pentru obiectul afectiunii lui, nu pare sa il ingrijoreze asta. Nu zice: vai, prietena mea a ramas insarcinata, are doar 16 ani, ce riscuri sunt pentru ea? Pai sunt mari. Si pentru bebe. Dar nu pare important, nu?

Asa incat poate ar trebui sa il invatati ce inseamna iubirea, inseamna grija, ce inseamna maturitatea, inseamna rabdare, inseamna respect, nu inseamna sex cu minori iubirea.

Dupa ce vedeti statistica oficiala de mai sus, vedeti un raport paralel, facut de un ONG, care e alarmant:„ Aproximativ 45% dintre fetele sub 15 ani devenite mame în statele Uniunii Europene provin din România, 30% din mamele minore (sub 18 ani) din Uniunea Europeană provin din țara noastră și unul din zece nou-născuți din România are o mamă adolescentă.”
„Tinerele care devin mame la vârste fragede se expun la riscuri majore pentru sănătate, precum hipertensiunea
arterială, anemie, nașterea prematură, greutate mică la naștere la naștere a nou-născutului și depresia postpartum. Maternitatea prematură se dovedește a fi o situație cu potențial de a expune tinerele mame la riscul de abandon școlar, aducând cu sine perspectiva intrării în cercul vicios al sărăciei, cu efecte transgeneraționale.”
Studiul aici: [ link extern ]

Cel mai plin de iubire lucru pe care il poate face un adult care a lasat insarcinata o adolescenta este sa o sustina material pe perioada sarcinii si lauziei, sa o lase acasa la ea, sa o ajute cu cresterea copilului ca ea sa poata continua scoala, sa poata ajunge un adult independent, asa incaat copila sa nu intre intr-un cerc vicios la saraciei, lipsei de educatie etc. Ca, statistic, la asta e condamnata si ea, si copilul si, de multe ori, si tatal.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Relatie major cu minora kristiann kristiann Va salut ! Nu stiu raspunsul la o intrebare,adica nu sunt sigur de ceva, si apelez la voi,daca stiti :) Nu stiu daca am postat unde trebuie si imi cer ... (vezi toată discuția)