avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua am și eu o întrebare soția mea în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua am și eu o întrebare soția mea în vârstă de ...

Bună ziua am și eu o întrebare soția mea în vârstă de 16 ani gravida cu mine în vârstă de 25 de anii vrea sa ne mutam împreună și vrea sa plece de acasa de la ea ce este de făcut ce riscuri sunt
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 20:49, 21 Februarie 2025
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citind comentariile mi se pare că uităm că în România există o comunitate destul de semnificativă, care încă practică "căsătoria" timpurie a fetelor la 14-18 ani și a băieților la 18-25 deani. Astfel de cupluri se mută împreună și trăiesc în concubinaj, totul cu acceptul părinților și al familiilor extinse. Din punctul de vedere al comunității, astfel de cupluri care, destul de repede, au și copii, sunt "căsătorite" și formează familii.

Așa că, sigur că ne dorim ca aceste practici să înceteze și tinerii să termine o școală și să se maturizeze cât de cât înainte să se apuce de întemeiat familii, dar până atunci hai măcar să îndrumăm astfel de cupluri către starea civilă împreună cu părinții ca măcar să-și legalizeze situația și să nu se trezească în caz de ceva fără drepturile și protecțiile legale ce decurg din instituția căsătoriei.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2025
Alexandru Surcel, Avocat
De ce dramatizati cu scoala, cunosc multe persoane cu facultate care lucreaza ca muncitori in tara si in strainatate, important este ca omul barem intreaba, Lasati balta saracia, multi muncitori fara scoala o duc chiar foarte bine, munca este foarte importanta. Că a greșit că este minoră, a greșit, dar tocmai cere sfaturi să îndrepte greșeala, o vrea acasă la el sa-i fie soție. O vecină a nascut la 16 ani, nu la 17 cit va avea această fată la naștere, și copilul este super ok, acuma are 55 ANI. Dați soluții, nu critici.
Alexandru Surcel a scris:

Așa că, sigur că ne dorim ca aceste practici să înceteze și tinerii să termine o școală și să se maturizeze cât de cât înainte să se apuce de întemeiat familii, dar până atunci hai măcar să îndrumăm astfel de cupluri către starea civilă împreună cu părinții ca măcar să-și legalizeze situația și să nu se trezească în caz de ceva fără drepturile și protecțiile legale ce decurg din instituția căsătoriei.

As ajuta, insa nu vad cum legalizand relatiile abuzive putem sa incurajam sa NU se mai intample astfel de relatii. Daca imi explici, sustin cu drag.
Pana atunci le infierez pentru ca, in opinia mea, implicatiile sociale sunt serioase, duc la crearea unei paturi sociale extrem de vulnerabile. Unul din 10 copii e nascut de o adolescenta, adica de o mama minora, fara studii, care adesea ramane captiva ca are doar 8 sau 10 clase, fara un loc de munca, fara un venit, destinata a fi dependenta de alte persoane, usor de manipulat si abuzat, respinsa ulterior si de familia ei si de „sot”. O mama care va creste un copil sau mai multi intr-un camin nu prea prietenos cu copiii, fara sanse, fara independenta, fara posibilitati, un sufletel chinuit.
58% dintre mamele minore sunt de etnie romana, 40% sunt de etnie roma si 2% de etnie maghiara. Ar fi bine sa lasam stereotipurile deoparte si sa le ajutam independent de etnie.

Copiii trebuie sa stea acasa sa se maturizeze, asta e scopul adolescentei, sa te certi cu mama si cu tata, sa iei decizii, sa inveti sa ti le asumi, acasa la tine. Nu schimbi un parinte cu alt parinte, ci parcurgi etapele normale ale maturizatii, nu sari peste. Ca nu vezi bebelusi care sar peste gangureala si trec direct la vorbit.

Recititi, dl. Epuree, solutiile, sunt in ultimul paragraf din mesajul meu anterior. Scoala este esentiala pentru dobandirea unei independente sociale si financiare. Nu este relevant ca ai facut scoala si esti muncitor, este relevant ca ai sau nu ai sansa unui job, nu ce job anume. Ca stii sa citesti un contract de inchiriere, de imprumut, ca nu esti abuzat, ca stii sa recunosti abuzul.
Stiti ca o adolescenta poate sa moara dand nastere? Ca pelvisul nu e suficient format de multe ori? Ca nu este relevant cazul x sau y, ca eu vorbesc de impact la nivel de societate, adica statistica. Dv. stiti un caz, eu stiu mai multe, insa nu acestea sunt relevante, ci impactul asupra noastra, a tuturor si suferinta acelor doi copii minori, mama si bebelus...
Din nefericire, majoritatea mamelor minore nu fac o urmarire medicala corespunzatoare a sarcinii, ajungand adesea in stare grava la spitale. Si, din experientele mele, in majoritatea cazurilor cosmarul incepe inainte de nastere.

Discutat variante privitor la copil impreuna cu parintii, oferit ajutor catre minora, acasa la ea, oferit ajutor cu cresterea copilului daca decide ca il creste, asa incat sa isi continue scoala. Astea sunt solutiile corecte pentru ea, pentru minora.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
O cautare rapida, articol din 2022 [ link extern ]

Denumite oficial căsătorii timpurii, nunţile între copii au explodat în ultimii doi ani în România, fenomenul fiind catalogat chiar de către liderii rromilor drept o „barbarie, o crimă”, care trebuie stopată de urgenţă.

Legile nescrise ale rromilor nu recunosc casatoriile intre copii.

Au fost semnale de alarma inca din 2012, posibil si mai devreme, doar asa o cautare rapida [ link extern ]

Nu cunosc exact, nu urmaresc tv, mai rasfoiesc titluri online, am citit legislatie domestica si internationala cautand sa-mi rezolv dosarul pe pensie de intretinere... Oare, promulgarea legii aleia, inspirata, a lu' Richard Garder, a celui care urmarea normalizare unor abominatii, sa fi fost chiar, asa, o coincidenta? N-are rost sa caut articole de lege, posibil sa fie si multe capcane-inselari, ca nu-i doar in "lege", sunt ordine de minstru, hotarari guvern, habar n-am.. Domnul sa fie milostiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Relatie major cu minora kristiann kristiann Va salut ! Nu stiu raspunsul la o intrebare,adica nu sunt sigur de ceva, si apelez la voi,daca stiti :) Nu stiu daca am postat unde trebuie si imi cer ... (vezi toată discuția)