avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. De curând am aflat că sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. De curând am aflat că sunt însărcinată. Am ...

Bună seara. De curând am aflat că sunt însărcinată. Am un loc de muncă de aproape 2 ani. Urmează să merg la un control pentru urmărirea sarcinii. Locul meu de muncă este un mediu toxic ( praf mult, fibra de sticla, carbon, lacuri, întăritor de lac, diluant). Este permis la 6 săptămâni de sarcină să intru în concediu de risc maternal? Dacă da, cum pot proceda? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:00, 19 Februarie 2025
Concediu medical pentru risc maternal este acordat în urma recomandării medicului de familie sau a medicului de obstetrică-ginecologi pe o perioadă de maximum 120 de zile integral sau fracționat, înainte sau după concediul de maternitate.

Care sunt Condițiile de Acordare a Concediului?
[ link extern ]

Baza legala:
OUG nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă
[ link extern ]

Norme de aplicare a OUG 96/2003
[ link extern ]

Detalii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata in 13 saptamani si la firma unde lucrez am cerut ... dariansa dariansa Sunt insarcinata in 13 saptamani si la firma unde lucrez am cerut risc maternal pentru ca este un mediu toxic dupa ce sa facut un raport de la medicina munci ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal lucretiav lucretiav cum pot obtine concediu de risc maternal.ce treuie sa fac (vezi toată discuția)
Concediu cu risc maternal. Allymaya Allymaya Buna ziua,am și eu o intrbare.Doresc sa intru in concediu cu risc maternal .Am 18saptamani,domeniu in care lucrez,m-a impune sa stau foarte mult in picioare ... (vezi toată discuția)