avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa de post

Fraza" Respecta si duce la indeplinire toate dispozitiile date de un sef ierarhic superior" intr-o fisa de post este legala? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: utilizator15 , utilizator 22:51, 16 Februarie 2010
cu urmatoarea completare: " ...,sub rezerva legalitatii lor." art 40 alin.1 lit.c) codul muncii.
aceeasi prevedere trebuie sa existe si in c.i.m. .
nu este legala - dispozitiile primite trebuie sa aiba legatura cu specificul functiei/meseriei dvs., astfel daca dvs. de exemplu daca sunteti angajat ca si contabil si un sef ierarhic va cere sa dezepeziti parcarea (ca tot avem zapada) sau sa faceti lucrari specifice secretariatului, atunci dvs puteti refuza aceasta sarcina fara a putea sa fiti sanctionati disciplinar in mod legal

era vorba de dispoziitii si nu de alte atributiuni!!!
este legal si stabilit de codul muncii art 40.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
ctynn, utilizator
Stiam ca fisa postului reprezinta concretizarea obligatiilor pe care salariatul le are de indeplinit in prestarea activitatii sale pentru si sub autoritatea angajatorului.

Angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectata in vederea angajarii sau salariatul, dupa caz, asupra atributiilor postului.

Art. 17 alin. (2) din Codul muncii dispune ca „Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente: d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative si atributiile postului;”

Inserarea unei obligatii de a indeplini atributii neprecizate expres in cuprinsul fisei de post lipseste de finalitate si continut tocmai obligatia de informare asupra atributiilor postului, dupa parerea mea.

Scuze ca insist, as vrea sa stiu daca pot refuza semnarea unei fise de post care sa contina fraza la care fac referire in mesajul anterior. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
utilizator15, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii suplimentare functiei de baza orianadiana orianadiana Unei persoane angajate pe o anumita functie i se pot da spre indeplinire si atributiile altui post? In ce conditii si care este baza legala pentru acest lucru? ... (vezi toată discuția)
Fisa postului Dinush Dinush Daca avem salariati de diferite nationalitati trebuie sa le intocmim fisa postului in limba lor materna? (vezi toată discuția)
Fisa post coryvas coryvas Va rog sa-mi spuneti daca exista un act normativ conform caruia se intocmeste fisa de post si cine o intocmeste. Multumesc. (vezi toată discuția)