avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale vaduvele veteranilor de razboi - scutite de impozit pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

vaduvele veteranilor de razboi - scutite de impozit pe teren agricol?

Buna ziua, ma intereseaza si pe mine, daca o persoana, vaduva a unui veteran de razboi, nerecasatorita, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe teren agricol, iar in cazul in care este scutita, iar primaria i-a incasat acesti bani in ultimii 3 ani, se mai poate recupera suma platita?
Cel mai recent răspuns: mike78 , utilizator 09:37, 12 Februarie 2010
da este scutita de la plata impozitului pe teren , si are dreptul la restituirea sumelor platite, in interiorul termenului de prescpritie, sa nu depaseasca termenul de 5 ani, se face o cerere de restituire a impozitului achitat in plus la primarie
Imi puteti spune , va rog si ce temei legal are aceasta scutire? Va multumesc.
Art.284 alin.(3) din Codul Fiscal:
(3) Impozitul pe cladiri si impozitul pe teren nu se aplica vaduvelor de razboi si vaduvelor veteranilor de razboi care nu s-au recasatorit.
Art.284 alin.(6), alin.(7), alin.(8) din Codul Fiscal:
6) Scutirea de la plata impozitului pe clãdiri se aplica doar clãdirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice prevãzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).
(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplica doar terenului aferent clãdirii utilizate ca domiciliu de persoanele fizice prevãzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).
(8) Scutirea de la plata impozitului prevãzutã la alin. (1), (2), (3) sau (4) se aplica unei persoane începând cu prima zi a lunii urmãtoare celei în care persoana depune documentele justificative în vederea scutirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)
Nelamurit cosminaurelian cosminaurelian Am mai postat aceasta intrebare si nu am fost lamurit asa co o postez din nou. Problema este daca veteranii sunt sau nu scutiti de plata impozitelor si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozite locale - persoane cu handicap gutica gutica mama este cu certificat de handicap grav , tata traieste. cum poate beneficia de scutire de impozite si taxe ? multumesc (vezi toată discuția)