avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

Este obligatoriu acordarea vechimei in munca in cazul in care un angajat are deja lucrati 3 ani sau mai mult in cadrul aceleasi firme?
Daca da, va rog baza legala
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 10:17, 13 Februarie 2010
La ce va referiti cand spuneti "acordarea vechimii"?
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator
acordarea de minim 5% in plus la salariul de baza in cazul in care angajatul are lucrati 3 sau mai multi ani, suma care apare si pe statul de plata
Conform CCMN art 41 alin.1 lit.d) aveti dreptul la spor de vechime de 5% pentru o vechime in munca de min.3 ani. Asta in conditiile in care prin regulamente interne sau CCM pe unitate nu se prevede altfel, dar nu sub aceasta limita.
Referitor la sporul de vechime...Angajatorul este obligat sa acorde acest spor dupa implinirea celor 3 ani? sau se acorda doar daca asa vrea angajatorul, pentru ca ii permite legea si numai daca vrea.
Este obligatoriu sa fie respectat CCMN in lipsa altor reglementari interne. CCMN nu ii permite sa il acorde ci il obliga. Cred ca dvoastra sunteti cei care ii permiteti angajatorului sa nu il acorde.

Alte discuții în legătură

Spor vechime BARBU ANA BARBU ANA Este obligatoriu sa se dea spor de vechime? Am inteles in ultima vrema ca sunt foarte multe controale de la ITM pe tema acordarii sporului de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime obligatoriu? ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, as vrea sa stiu daca sunt obligata sa acord spor de vechime la un salariat pe care vreau sa-l angajez cu 670 lei si are vechime in alte unitati ... (vezi toată discuția)