avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Casa de expeditii 2025
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Casa de expeditii 2025

Casa de expeditii 2025
Salutare,
Solicit ajutorul dvs in privinta infiintare casa de expeditie (FFWD) COD CAEN actualizat 5231

1) A.R.R. sustine sa am si codul caen 4941 pentru casa de expeditie.

Pentru ce am nevoie de acest cod caen 4941 atata timp cat eu X SRL, fac intermedierea transportului de marfă? Nu detin camione, nu detin, depozite etc. ? (intermediere servicii de transport : maritim, feroviar, aerian, rutier - import/export formalitati vamale ). Nu este suficient 5231?

2) Ce licente mai sunt necesare pe langa cele mentionate mai jos pentru buna regula/legalitate de inceput?

- licenta transport manager A.R.R. all ok
- licenta pentru activitati conexe transportului rutier contra cost
- lienta pentru transport rutier internationl de mafuri contra cost in numele unui tert
- IATA/FIATA in viitor

3) Asigurare, teoretic conform legii este suficienta de inceput cea de 50.000 EUR, insa din n parti am auzit ca este nevoie de:

-Polita pentru asigurarea de raspundere civila a caselor de expeditii, inclusiv pentru activitatile conexe transportului rutier – activitati de intermediere – organizate in traffic rutier intern si international.
-Polita pentru asigurarea de raspundere civila a caselor de expeditii.
-Polita asigurare CMR.
(care este diferenta intre cele 3 polite mentionate mai sus? )

Rog informatii/sugestii clare in privinta celor 3 puncte de mai sus din partea celor care cunosc.

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Lnfiintare firma cami19762003 cami19762003 Buna ziua as dori sa imi imifiintez o firma de prestari servicii de transport, deci de intermediere transport.nu stiu ce e mai bine sa infiintez, firma de ... (vezi toată discuția)
Casa de expeditii adrian.cirja89 adrian.cirja89 Buna ziua, As dori sa infiintez o casa de expeditii ce va avea ca activitate intermediera urmatoarelor tipuri de transporturi: - transport rutier - ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru transport marfa cipiri cipiri Buna ziua, daca se poate va rog sa-mi spuneti ce documente de insotire trebuie sa aiba in masina, un transportator de animale vii, capacitatea masinii fiind ... (vezi toată discuția)