avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare parte succesorală apartament contra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare parte succesorală apartament contra sultă. Suntem ...

Renunțare parte succesorală apartament contra sultă.
Suntem doi moștenitori pe certificatul de moștenitor, cu un apartament și un loc de veci.
Doresc să cedez surorii mele, partea mea contra sultă. Am convenit împreună și sora dorește să preia cota mea, fără cadastru și celelalte documente ce se cer, ținând cont că are domiciliul stabil acolo, și locuiește de peste 20 de ani.
Ne interesează procedura cea mai simpla și economică, fiindcă ea va face împrumut să-mi plătească sultă.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:30, 25 Februarie 2025
Dacă aveți deja Certificat de Moștenitor înseamnă ca succesiunea s-a încheiat. Veți face partaj, deci cadastrul și intabularea sunt obligatorii
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
adriandimitriu, utilizator
La faza actuală (când aveți deja un certificat de moștenitor, unde figurati amândouă ca proprietari) nu se mai pune problema renunțării.
Ar trebui sa încheiați cu sora un act de partaj voluntar.
Sora preia bunurile și va achita o sulta.
Însă, documentația cadastrala și intabularea sunt obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se iese din indiviziune? AlinaS7 AlinaS7 Buna ziua, Suntem 3 surori si mostenim un teren forestier.Cum iesim din indiviziune?Ce pasi trebuie urmati? Va multumesc (vezi toată discuția)
Cedare bunuri nycole_24 nycole_24 vreau sa ma ajutati cu un raspuns ... am facut dezbatere dupa parinti ( un apartament , o casa , si 1 ha de pamant), suntem 2 mostenitori , iar acum vreau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.as dori și eu un răspuns. sintem 2 surori ,mama ... Danamicro3 Danamicro3 Bună ziua.As dori și eu un răspuns. Sintem 2 surori ,mama a decedat în urma cu un an și jumătate .Părinții au 2 proprietăți un apartament de 2 camere ... (vezi toată discuția)