avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pentru o marire de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pentru o marire de salariu

Buna ziua,
Am o intrebare la dumneavoastra si sper ca ma puteti lamurii.Lucrez intr-o banca cu operatiuni externe,departament de credite,cu limba germana de 3 ani de zile.Anul trecut in septembrie am devenit oficial si sef de birou(Team Leader),am facultatea terminata in domeniu si acum mi-am luat si diploma de masterat tot in domeniu si as vrea sa fac o cerere pentru marire,ceva.Va rog sa ma ajutati cu niste sugestii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 13:11, 11 Februarie 2010
Doriti un sfat..... chiar daca pentru dumneavoastra au aparut o serie de atuuri pe care considerati ca puteti sa le folositi (absolvirea unui master in specialitate...etc.), pentru a avea sanse de reusita trebuie sa procedati cu tact.
In principal trebuie sa va raspundeti singura la cateva intrebari cum ar fi:
1. Absolvirea masterului poate fi un argument in vederea majorarii salariale?
2. Gasiti cel putin 3 - 4 suscese profesionale care au adus beneficii companiei si incercati sa legati aceste succese si de cunostintele acumulate prin studiile absolvite;
3. Fiti cat se poate de critica cu dumneavoastra si identificati si lucrurile mai putin bune pe care le-ati facut la acest job si analizati evolutia proportiei +/- vazand daca intradevar se poate trage concluzia ca aveti o evolutie profesionala pozitiva;

Nu in ultimul rand analizati cu realism care este evolutia actuala a societatii pentru ca daca aceasta trece printr-o perioada de regres (criza) nu cred ca este momentul sa veniti cu o solicitare de marire de salariu (cand poate in alte compartimente se vb de restructurari...etc)

Toate aceste intrebari va vor ajuta sa va inarmati cu argumente care sa va sustina solicitarea in fata factorilor decidenti.

Daca dupa o astfel de analiza ati ajuns la concluzia ca sunteti indreptatita si aveti argumente care sa fie in favoarea dumneavoastra pentru a vi se mari salariul, solicitati o audienta cu factorii decidenti, pentru a le aduce la cunostinta aceasta solicitare.
Daca pana la factorul decident final, aveti pe cineva care sa va sustina si sa faca loby pentru dumneavoastra este bine sa o faceti.

La discutia pe care o veti avea cu factorii decidenti va recomand ca solicitarea dumneavoastra sa fie insotita si de o argumentatie concisa si realista care sa sustina acest pas. Trebuie sa aratati ca sunteti o persoana realista, care isi respecta indatoririle pe care le are si care depune in permanenta eforturi pentru a-si imbunatati performantele si de a aduce un plus de valoare muncii sale si implicit companiei. Nu trebuie sa fiti modesta, dar nici sa nu va impaunati.

Daca promovarea nu a fost insotita de o modificare a salariului, si aceasta poate fi un argument pentru sustinerea solicitarii dumneavoastra dar nu trebuie sa fie pilonul central, valoarea dumneavoastra in sine si beneficiile pe care le poate aduce aceasta companiei trebuie sa fie ceea ce promovati.

Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare Mihay12 Mihay12 Sunt functionar public grad superior.am absolvit facultatea cu licenta.ce trebuie sa fac pentru a promova la o alta clasa de salarizare? (vezi toată discuția)
Ce facultate sa aleg M. V. M. V. Buna seara! Am absolvit o facultate si un master, dar vreau sa ma inscriu la a doua facultate si nu sunt hotarata. Am terminat facultatea de geografia,iar ... (vezi toată discuția)
Marirea drepturilor salariale clava clava as dori si eu un exemplu de cerere pentru o marire de salariu (vezi toată discuția)