avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! am citit pe internet ca dacă în termen ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! am citit pe internet ca dacă în termen de 72 de ...

Bună ziua!am citit pe internet ca dacă în termen de 72 de ore nu primesc rezultatul de la analizele de sânge pentru alcool la volan ,îmi vor restitui permisul?cu toate ca mi-au dat dovada in care scrie fără drept de conducere,am plătit acele analize exact a doua zi,a trecut o lună de atunci,presupun ca o sa trebuiască sa caut un avocat cat mai repede
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:28, 26 Februarie 2025
Articolul 1
(1) Instituțiile medico-legale realizează analizele toxicologice în vederea constatării prezenței sau absenței substanțelor psihoactive în organism sau a alcoolului în sânge a mostrelor biologice recoltate de la persoanele care refuză sau nu pot să se supună testării pentru stabilirea consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat sau de la persoanele testate cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive și comunică rezultatul acestora către structurile Poliției Române solicitante în termen de maximum 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice.
(2) Permisul de conducere retras potrivit dispozițiilor art. 38 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se restituie în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, după caz, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.
(3) Permisul de conducere reținut, potrivit dispozițiilor art. 111 alin. (1) lit. b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, exclusiv ca urmare a testării cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive se restituie în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin.
[ link extern ]

Totusi, ati fost la politie sa solicitati permisul ? Nu vine acasa implicit.
Permisul se restituie la cerere, conform art. 219 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002.
[ link extern ]

Daca ati facut asta si nu a venit dupa aceea un rezulta pozitiv al analizei la politie, va adresati instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu privire la og 29/2023 alinpelin alinpelin Buna ziua, am o nelamurire cu privire la OG 29/2023. Prin Articolul I, alin. 5, se adauga litera: \"g) în baza rezultatului analizei mostrelor biologice ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei de la rutiera! dogele dogele Buna ziua! De vreo doua luni e o nebunie la mine in oras. E plin de echipaje de politie care te opresc in trafic si te ,,testeaza\". A fost zi in care am fost ... (vezi toată discuția)
Este refuzul etilotestului ilegal, dacă se acceptă cel de sânge? altcineva1 altcineva1 Este refuzul etilotestului în sine ilegal, dacă se acceptă prelevarea testelor biologice? Pentru a preveni răspunsuri de genul \"De ce ai refuzat. Nu ... (vezi toată discuția)