avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical

ce demersuri trebuie facute de un angajat sau angajator pentru a primi banii de concediu medical direct de la casa de asigurari in situatia in care firma si-a oprit activitatea?mentionez ca firma nu a fost radiata,nu am suspendat activitatea la reg.comertului,pur si simplu am inchis magazinele pe care le aveam si am trimis angajatii in somaj.nu mai exista incasari .as vrea sa stiu daca angajata mea poate primi banii direct de la cas .
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:28, 12 Februarie 2010
in primul rand daca angajatul respectiv mai este pe statul de plata, adica nu este concediat, trebuie sa faceti declaratia de sanatate, respectiv cci doar cu el si sa o depuneti ca si pana atunci si implicit trebuie sa ii si platiti concediul medical;
asta daca nu ati "trimis in somaj" si angajatul respectiv
pai angajatul este in cm din septembrie 2009 si o sa fie pana la un an de zile cu codul 14 deci nu pt sa-l concediez nici sa-l trimit in somaj din cm deci ce fac mai departe cu el? alti angajati nu mai am
din pacate nu ai ce sa faci...decat daca... Conform art. 60 alin. 1 lit. a din Codul muncii concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca stabilita prin certificat medical conform legii. De la aceasta regula exista o singura exceptie prevazuta de art. 60 alin. 2 din Codul muncii, conform caruia prevederile alin. 1 al aceluiasi articol nu se aplica in cazul concedierii pentru motive care intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului
OUG 158/2005-Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
Va multumesc frumos pentru sugestia din privat si, cu mentiunea ca n-am stiut acest lucru, imi cer scuze pentru fapta mea.

Alte discuții în legătură

Firma insolventa_gravide anairam_unid anairam_unid Buna ziua Firma la care activez va intra in insolventa si implicit se face concediere colectiva . Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cristiolteanu cristiolteanu Poate angajatorul sa desfaca CIM atita timp cit salariatul este in CM?#-o (vezi toată discuția)
C.i.m. pe durata determinata si concediul medical crocolina3 crocolina3 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt angajat cu un contract pe perioada determinata de 3 luni(se incheie pe 13 octombrie 2016).Din cauza unor ... (vezi toată discuția)