avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Vă rog să mă ajutați într-o speță. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Vă rog să mă ajutați într-o speță. Apreciez ...

Bună seara!
Vă rog să mă ajutați într-o speță.
Apreciez foarte mult ajutorul pe care mi l-ați dat în legătură cu situația precedentă în care mă aflam și mă aflu în continuare (acea de desființare ilegală a postului pe care îl ocupam în cadrul primăriei de către conducătorul acesteia).
Acest primar a fost găsit de către ANI în conflict de interese (acesta dând o autorizație de funcționare propriului magazin unde administrator este soția).
Anul trecut în Mai instanța a dispus:

Respinge ca inadmisibilă solicitarea reclamantului de sesizare a Curtii Constitutionale cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 76 alineat 1 din Legea 161/2003. Cu drept de recurs cu privire la această solutie în termen de 48 de ore de la pronuntare. Calea de atac se va depune la sediul Curtii de apel ___

Respinge ca nefondată actunea formulată de către reclamantul ____ în contradictoriu cu Agentia Natională de Integritate. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare cu privire la solutia referitoare la fondul litigiului.

Acesta, în urma acestei soluții a făcut recurs care va fi la Înalta Curte de Casație unde termenul sau ședința este de 4.03.2025. (adică săptămâna viitoare marți).

Este posibil ca acest recurs să se amâne/suspende din diferite motive? (Aduse de către reclamant sau din lipsa incompletului de judecată)?

În această situație de "conflict de interese" de incompatibilitate în care prima instanță a respins ca nefondată această acțiune, este posibil ca la acest recurs să fie o altă soluție și anume să îi admită și să câștige?

Sau lucrurile sunt clare în astfel de situații, iar la recurs îi va respinge ca nefondat? Urmând să fie demis sau să își dea demisia iar 3 ani nu va mai putea ocupa nicio funcție de conducere? Și în această situație când își produce efectul? În momentul comunicării hotărârii definitive? Care poate dura și câteva luni bune până o primește?

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere cerere neconstitutionalitate xerox xerox Am avut un dosar penal, ca recurent, la ICCJ si, in a 2-a sedinta de judecata, s-a pus in discutie cererea mea scrisa, de neconsitutionalitate legata direct de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate, conflict de interese pentru administratorul public, functie contractuala lex69 lex69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti pana la ce grad de rudenie, sau afinitate sunt stabilite incompatibilitatea si conflictul de interese pentru functia in regim ... (vezi toată discuția)