avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoanele care au ramas paralizate in urma unui AVC ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoanele care au ramas paralizate in urma unui AVC ,se incadreaza ...

Persoanele care au ramas paralizate in urma unui AVC ,se incadreaza pt certificat de handicap?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:07, 1 Martie 2025
Pacientul care a suferit un AVC are dreptul la certificat de handicap. Certificatul de handicap se obtine printr-o comisie de evaluare la centrele de handicap judetene de pe lângă DGASPC. Fiecare comisie are un protocol propriu de acordare a certificatului de handicap. Apartinatorul legal se adreseaza secretariatului acestei comisii. I se va inmana un formular cu actele necesare pentru evaluare, si i se va face o programare a pacientului la comisie. Daca pacientul nu este deplasabil, starea lui nu permite acest lucru si medicul curant precizeaza acest aspect in referat, iar comisia se va deplasa la domiciliul pacientului pentru evaluare, la o data stabilita de comun accord.

Prin prezenta acestui certificat de handicap, pacientul beneficiaza de drepturile persoanelor incadrate in handicap, in functie de gradul de handicap incadrat, cu sau fara insotitor, in functie de gradul stabilit de către comisia de evaluare de pe lângă DGASPC.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor batran paralizat ro_red_rosu ro_red_rosu Socrul a ramas cu sechele severe in urma AVC hemoragic, a paralizat pe partea dreapta, nu vorbeste, nu poate inghiti. Are o pensie de 734 ron, in acest caz se ... (vezi toată discuția)
Contestare grad handicap Albertina S Albertina S Bună ziua! Va rog să mă sfătuiți ce sa fac și unde,la cine să mă adresez....Am o fetiță de 8ani și 3luni diagnosticata cu Paralizie ... (vezi toată discuția)
Schimbare grad de handicap violiza violiza Buna seara, soacra mea in 2010 a suferit o operatie pe creier si a ramas paralizata pe partea dreapta ,nu vorbeste, pana acuma a avut certificat de incadrare ... (vezi toată discuția)