avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația de somaj Bună ziua Va rog frumos am și ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația de somaj Bună ziua Va rog frumos am și eu o întrebare; ...

Indemnizația de somaj
Bună ziua
Va rog frumos am și eu o întrebare;
Dacă o persoana e concediata și urmează sa își depună actele ptr șomaj, ea beneficiază de indemnizație de somaj dacă ea primește subvenții apia ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: 22.08.2009 , utilizator 07:26, 2 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizatia de somaj poate fi cumulata cu venituri din activități autorizate potrivit legii, dacă se dovedeste că acele venituri, determinate potrivit legii, nu depășesc valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare în luna pentru care se face dovada.

Activităţile autorizate potrivit legii, sunt:
a) Activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale;
b) Exercitarea profesiilor liberale;
c) Exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de către zilieri;
d) Activităţi desfăşurate de persoane fizice în urma cărora se realizează venituri din agricultură, silvicultură sau piscicultură cf.art 71 din Legea 571/2003, privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare;
e) Activităţi în urma cărora se realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor.
Mulțumesc mult ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt in somaj, in ce condiții as putea sa lucrez ca bonă... MaryRiana MaryRiana Am o întrebare Daca sunt in somaj,in ce condiții as putea sa lucrez ca bona la o familie ( persoana fizica) pentru a mi suplimenta venitul dar totuși sa ... (vezi toată discuția)