Familia mea a locuit pe proprietatea bunicii de pe tata 16 ani ani.
Parintii mei au divortat dupa 16 ani, acesta a decedat acum un an jumatate, iar bunica mea doreste sa-mi ofere casa mie ca mostenire.
Pe actul de proprietate, totul este normal, in prima mentiune este scris:
Bunica mea detine 2/4 din teren, 3/4 din casa;
O ruda de a bunicii detine 2/4 din teren, 1/4 din casa;
In a doua mentiune scrie din nou ca bunica mea detine 1/1 din casa si teren.
Am fost la notar, si acesta mi-a spus ca trebuie sa aduc persoana care detine cealalta parte ca sa iasa din indiviziune, si abia apoi sa mi faca contract de vanzare.
Am cautat persoana respectiva, la primarie in localitatea unde sta, eu nu am cunoscut o, bunica nu l-a mai vazut de 30 de ani, posibil ca e decedat....
Daca in prima mentiune e scris cat detine si in a doua detine complet, de ce mai e nevoie si de persoana?
Care este solutia sa elimin persoana respectiva de pe act sau sa fie recunoscuta si mentiunea a doua(nu scrie in ce conditii se aplica) ca bunica mea sa poata sa mi faca contractul, ea este batrana si nu cred ca mai traieste foarte mult.
Bunica m-a luat in spatiu pe rol, platesc impozite si taxe, din ce mi au aratat la primarie sunt trecut 16 ani acolo, numele il am, am primit adeverinta de proprietar al imobilului pentru buletin, credeti ca as avea vreun avantaj sau intr-un proces as putea sa recapat in caz ca nu rezolv pana moare bunica in fata celorlalti nepoti?
Casa a fost a unei rude indepartate ale bunicii mele.
Acea ruda a avut uzufruct cu bunica mea, bunica mea a platit tot restul de mostenitori, si acea ruda este fratele sotului rudei(stiu, pare complicat) care apare pe act cu restul de cota, e actul de succesiune.
Bunica stiu ca are titlu de proprietate in care e mentiunata si ruda respectiva
totodata, acea ruda e de negasit, am suant la primarie, am fost la primarie fizic, de negasit.
ma gandesc ca trebuie sa fie o solutie avand in vedere ca nu a venit la imobil de 30 de ani, nu s-a folosit de el si nici nu e nicaieri la primarie
Soluția este ca bunica sa deschidă la instanță o acțiune pentru ieșirea din indiviziune (partaj).
Nu știu la ce act v-ati referit mai exact.
Într-adevăr, bunica nu va poate da decât cota pe care o deține, urmând ca dvs sa rămâneți în indiviziune cu acea rudă.
Lamurire si ajutor
ceahlau
Buna ziua.Sunt mostenitorul a 2 case la aceeasi adresa,3 camere construite in 1938 cu aut.de constructie si 3 camere in 1970 fara aut si 750 mp teren Am facut ... (vezi toată discuția)