Buna seara! În cazul în care am avut accident eu ne fiind vinovata, pot refuza asigurarea vinovatului? Eu nu vreau sa repar masina și nici bani din partea lui.
Tin sa precizez ca accidentul a fost cu victima, ambulanta la fata locului!
SunnyXxxX
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se va deschide un dosar penal -vătămare corporală din culpă , pagube materiale.In funcție de zilele de îngrijiri medicale posibil să aveți un proces în instanță.
In privința RCA vinovat o să aveți nevoie de asigurarea acestuia pentru daune materiale,cheltuieli spitalizare( operație,medicamente etc.
Dacă aveți CASCO reparati mașina cu asigurarea facultativă.
Asigurătorul CASCO o să dorească RCA șofer vinovat pentru a și recupera banii.
Întrebările nu sunt destul de clare.
Aveți două posibilități:
1.Puteți rămâne în cadrul dosarului penal, ca părți civile, pentru daunele suferite ( morale și materiale), în cazul în care dosarul întrunește elementele necesare să fie trimis către instanța competentă.
2. În cazul în care dosarul penal se va clasa, aveți posibilitatea să încheiați o înțelegere pe cale amiabilă cu asigurătorul RCA sau alegeți calea judecătoriei, în cadrul unui dosar civil.
Noi vă recomandăm să apelați la un avocat specializat pe asemenea spețe!
Dacă doriți și alte îndrumări gratuite, ne puteți contacta în privat,
Asociația Victimelor Nevinovate
Accident rutier
mikiutza
In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un ... (vezi toată discuția)