avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, câți ani vechime in munca trebuie să am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, câți ani vechime in munca trebuie să am pentru ...

Buna ziua, câți ani vechime in munca trebuie să am pentru a putea beneficia de pensie de boala? Am 36 ani și schizofrenie paranoidă.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:43, 3 Martie 2025
Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care au realizat stagii de cotizare CONTRIBUTIVE în sistemul public de pensii, dar care nu au împlinit vârsta standard de pensionare şi au capacitatea de muncă diminuată din cauza:
- accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, constatate conform legii;
- altor boli şi accidente care nu au legătură cu munca.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru cancer mamar maxtheone maxtheone Buna ziua.Am o verisoara care a suferit de cancer mamar iar in urma operatiei i-a fost extirpat un san.Are varsta de 48 ani si 6 ani vechime in cimpul ... (vezi toată discuția)
Ani de vechime LEOGABILORI LEOGABILORI Buna .Ma numesc LORAND si as vrea si eu sa mi se dea niste sfaturi .Situatia mea e urmatoarea sotia si eu suntem rezidenti an spania de 11 ani angajatii .Sotia ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara vechime in munca scorus69 scorus69 Buna ziua o ruda de a mea este nascut in 1972 si nu are pe cartea de munca decat 5 ani de munca.Acum are probleme mari de sanatate.Poate cumva sa se ... (vezi toată discuția)