Salut!
Am si eu o intrebare. Daca s-a dispus prin ordonanta presedintiala incredintarea copilului minor unui parinte pana la terminarea divortului, ce efecte are aceasta ordonanta pentru celalalt parinte?
Este executorie.
Celalalt parinte trebuie sa o respecte. Daca nu, i se poate face plangere penala pt savarsirea unor infractiuni, gen nerespectarea hotararilor judecatoresti etc.
In ordonanta se precizeaza doar ca se incredinteza provizoriu minorul unuia din parinti. Pana la terminarea divortului celalalt parinte isi pastreaza drepturile parintesti? Trebuie sa asigure minorului o anumita suma drept intretinere?
da...eu sunt intr-o astfel de situatie.practic este stabilita o suma de bani pe care parintele trebuie sa o plateasca pana la definitivarea divortului.doar ca eu nu am respectat aceasta hotarare judecatoreasca,am driblat executorii judecatoresti ori de cate ori au venit din motive bine stiute de mine.acum am un dosar penal pe rol pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.care probabil se va termina cu o amenda penala sau in cel mai rau caz inchisoare de la 1-3 luni.mi-am asumat riscul asta!!!o fac pentru copilul meu si in cazul asta nu ma mai intereseaza consecintele!!!
Ordonanta are efecte temporare, pana la finalizarea divortului ( pana la ramanerea definitiva si irevoc. a hotararii de divort). Deci parintele isi pastreaza toate drepturile parintesti ( de fapt nu le pierde niciodata, doar daca e decazut din drepturile parintesti in urma unei sentinte penale, ceea ce nu cred ca e cazul ).
Daca nu se specifica de vreo suma ca pensie alimentara, deocamdata nu trebuie platita.
Dar se va plati retroactiv din momentul in care ramane def. sentinta de divort si incredintare minor.
Deci deocamdata respectati doar ce scrie in ordonanta, fara altceva in plus.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sentinta divort
adinu91
bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)