Instruire ssm sefi departamente Directorul General!!???
Buna ziua!
Conform HG 1425/2006 art 96(1) instruirea periodica se efectuează de catre conducătorul locului de munca.ok
Am o intrebare in cazul Directorului General care are toate departamentele in subordine totodată el fiind prin organigrama si ROF seful tuturor departamentelor automat el face si instruirea periodica la locul de munca a tuturor lucratorilor din subordine.(A tuturor sefilor de departamente).Dar Directorul General nu este in masura si nu are competente sa isi instruiasca oamnenii din subordine privind SSM.Se poate da o decizie prin care Lucratorul desemnat Ssm sa faca instruirea ssm la locul de munca Conf HG 1425/2006 art 96(1)in locul Directorului ptr toti sefii de departamente?
Totodată Lucratorul desemnat este mult mai in măsură sa faca asta...
Mulțumesc.
Gresiti. Directorul general este in masura si are competente sa efectueze instruirea (asa zice legea). Acesta aproba planul anual de instruire in domeniul ssm intocmit la nivelul compartimentului ssm din firma.
Lucratorul ssm, conform planului anual de instruire, intocmeste programul lunar/ periodic, de instruire in domeniul ssm, cu materiale specifice, informari, prelucrari de AM si BP, decizii privind activitatea de ssm, instructiuni propriii, etc. Acest program se aproba lunar/ periodic de catre directorul general. Programul se distribuie la conducatorii locurilor de munca (inclusiv la sefi de departamente). Citind materialele de instruire periodica, se autoinstruiesc.
Lucratorul ssm nu este mai in masura sa instruiasca sefii de departamente, nu este/ nu poate fi seful direct al acestora.
Lucratorul ssm daca doreste sa fie in regula in fata oricarui inspector ssm, se ocupa de completarea fiselor individuale ale sefilor de departamente cu materialele de isntruire, obtine semnaturile necesare.
Mulțumesc de raspuns.
Dar instruirea Directorului General cine o face?
In cazul meu o face Lucratorul Desemnat si atunci nu ar putea tot Lucratorul desemnat sa facă si instruirea si sefilor de departamente?
Mulțumesc.