avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața am și eu o întrebare Tatăl meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața am și eu o întrebare Tatăl meu tocmai a decedată ..

Bună dimineața am și eu o întrebare

Tatăl meu tocmai a decedată de 1 luna și eu cu sora lui am rămas singuri moștenitorii dar ea din cate am aflat a mers la tribunal să facă succesiunea pentru că nu sa înțeles cu tatăl meu și eu acum fiind moștenitor legat doresc să merg la un notar pentru a dezbate succesiunea dar sora lui nu dorește decât la tribunal pot face ceva în privința asta că vreau să dezbată la notariat nu la instanța trebuie să merg să discut cu judecătorul care se ocupa de caz s-au cum pot să procedez vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:53, 7 Martie 2025
Buna ziua

Cred ca situatia de care vorbiti e mai complexa si va referiti la o alta mostenire la care avea tatal dvs dreptul (dupa bunici de exemplu)

In lipsa altor libertati exprimate (cum ar fi un testament), in afara de dvs, singurii mostenitori ai tatalui dvs sunt fratii/surorile dvs (daca aveti) si sotia lui (daca mai e in viata).

Deci sora tatalui dvs (matusa dvs) nu este mostenitoarea tatalui dvs.

Daca matusa nu este de acord sa dezbateti succesiunea la notar, nu aveti alta optiune decat prin proces.
Vorbiti cu matusa , poate va puteti intelege , chiar daca nu s-a inteles cu tatal dvs. Numai ea poate sa-si retraga actiunea , daca vrea . Daca nu , va judecati . Judecatorul nu o poate sili sa fie de acord , si nici nu va discuta cu dvs. decat in sedinta de judecata . La notar succesiunile se dezbat atunci cand mostenitorii se inteleg in toate privintele . Daca nu se inteleg , se merge la instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bogdan62 Bogdan62 Tatal meu s-a recasatorit in anul 1973,fara a rezulta vreun descendent,eu fiind singurul lui copil,care ii port numele.Sotia lui care a decedat,are o sora cu o ... (vezi toată discuția)