avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua.am ceva probleme cu vecina care locuieste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua.am ceva probleme cu vecina care locuieste sub mine...ma ...

buna ziua.am ceva probleme cu vecina care locuieste sub mine...ma acuza ca o inund la baie atunci cind se face dus dar nu este ceva periodic..se intimpla cam rar...am fost sa vad despre ce este vorba dar nu ma lasa sa inspectez tevile de scurgere care vin de la mine...ea a acoperit toate tevile care erau la vedere cu regips si nu este deacord cu decopertarea acestuia pentru a avea acces la tevi.
-este vreo lege care stipuleaza clar daca tevile de scurgere comuna se pot ,,placa,,?daca da...care este legea?
-in situatia in care pe o singura teava de scurgere sunt legate 2 apartamente...a cui este responsabilitatea? exita lege care sa tipuleze clar acest lucru?
-in cazul in care teava de scurgere este bun comun si asociatia de proprietari nu doreste sa participe la suportarea cheltuielilor de reparatii...ce se poate face?

multumesc
Cel mai recent răspuns: huchiui , utilizator 14:16, 8 Martie 2025
De obicei pe o teava de scurgere sunt legate multe apartamente nu doar unul.
Dumneavoastra cred ca va referti la situatia care apare la blocurile vechi cand teava de scurgere de la cada trece , spre conducta verticala de canalizare a blocului , prin baia vecinului de jos, suspendata prin aer la o mica distanta de tavan.
In majoritatea cazurilor a fost inlocuita cu una verticala si conexiunile sunt facute a fiecare in apartament.
Adica daca ea nu vrea sa strice la ea puteti anula si trece la mutarea scurgerilor prin apartamentul dv.
Ar fi ideal sa vorbiti cu cei de la asociatia de proprietari sa faca inlocuirea pe coloana si atunci doamna nu se mai poate opune si oricum dupa nu ar mai avea nevoie de rigips ca nu mai are ce sa acopere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2025
Nivea, utilizator
da intr-adevar e bloc vechi din anii 60...
scurgerea din pardoseala iese la vecina de dedesupt, iar la ea este racordat inca 1 ap....dupa aceste 2 racorduri mai este o teva de aprox 1m care se racordeaza la scurgera principala.tot pe aceasta scurgere sunt racordate scurgerile de la chiuveta atit a mea cit si a vecinului de linga...e o intreaga ramificatie acolo...si nu stiu de unde curge..
vecina de dedesupt ca sa nu mai vada aceste tevi probabil ...a pus placa de regips...si nu este deeacord sa decopertam si sa vedem de unde curge...dar vrea sa umblu eu la mine sa remediez si nu la ea...la mine este ok...nu se vede nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)
Scurgere apartament odordionisos odordionisos Ma confrunt cu urmatoarea problema: stau intr-un bloc vechi in care scurgerile de la apartamente trec prin apartamentul de dedesupt, nefiind incastrate in ... (vezi toată discuția)
Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)