avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Activitatea mea la angajatorul meu este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Activitatea mea la angajatorul meu este numai în ...

Bună ziua.
Activitatea mea la angajatorul meu este numai în partea a doua a zilei cu început de noapte. Angajatorul meu îmi oprește programul la ora 24:00, asta că sa nu intre sub incidența turei de noapte. Astfel, nu îmi plătește sporul de noapte pt că legea spune că trebuie să însumez 3 ore cumulate că sa fiu platit.
Activitatea mea presupune depășirea orei 24:00, angajatorul meu știe acest aspect și la cererea lui trebuie să mă întind în noapte, insa el îmi oprește programul in xl la ora 24 că sa nu fiu platit.
De pildă, lucrul în zilele de sărbătoare daca lucrez 3 ore, Aceste trei ore sunt platit( in cazul in care nu pot fi recuperate prin libere conf. legii).
Iar că lucru de noapte trebuie să însumez 3 ore că sa mi fie plătit sporul. Deși legea spune că lucru de noapte este in intervalul orar 22:00 - 06:00.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
Cristia.Dobre, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristia.Dobre , utilizator 08:36, 14 Martie 2025
Care este durata timpului de munca ? si repartizarea lui?

Bună ziua,
Durata este dupa cat de mare este fluxul de munca. In principiu 8 ore, dar și multe zile cu 9, 10, 11, 12, chiar 13 ore. In deosebi in weekenduri sunt zilele cu foarte multe ore, chiar duminică trecută am avut ziua cu 13 ore, după cum are el nevoie. Dar întotdeauna logistic angajatorul îmi închide programul la ora 24:00.
Menționez, că sunt și zile de 6, 7 ore (zilele de marți, miercuri) in care tot la ora 24:00 îmi închide programul. Angajatorul recurge la programul de 6 și 7 ore nu pt ar fi vreo premisa legală, o face doar sa ies sub nr de ore/zile specificat de ITM, astfel sa nu fiu platit suplimentar.
Repartizarea acestuia; Sunt șase zile continuu după care tot după nevoia lui am 2, 3, 4, 5 libere. De pildă acum avut trei libere în 16 zile. Cert urmează 5 libere.
Nota; Extrem de rare sunt zilele când pot pleca la ora 24:00 conform programului.
Revin și întreb; De ce legiuitorul consideră că trebuie sa realizez 3 ore in intervalul de noapte 22:00 - 06:00. Că sa fiu platit. Nu are sens sa detaliez ce impact are asupra sănătății pe termen lung.
Dacă mă adresez ITM ului, angajatorul respecta legea.
Mulțumesc.
Nu sunt in masura sa va raspund de ce legiuitorul a decis asa .. va pot spune, si imi asum ce spun, ca legile sunt facute din birou fara a avea un studiu din practica ..
Am înțeles. Mulțumesc.
Am sa cer audiență la ministerul muncii. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor lucrate pe tura de noapte Cristian-Paul Cristian-Paul Buna ziua, Lucrez in functia de curier extern la o societate comerciala, programul meu de lucru este ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte catalin.bobocea catalin.bobocea Dacă în cursul unei luni se lucrează accidental(intervenție) noaptea cu respectarea celor 3 ore de noapte și întimpinat orar stabilit de CM se acorda ... (vezi toată discuția)
Munca in ture departament paza dragonu89 dragonu89 Buna ziua,as dori sa stiu,daca potrivit codului muncii ,si aici ma refer in domeniul de paza,la o tura de 8 ore intre 22:00/06:00 nu ar fi normal sa am 24 de ... (vezi toată discuția)