avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL (vanzare online/fizic carti pentru ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL (vanzare online/fizic carti pentru copii si alte articole personalizate: imbracaminte, papetarie, etc)

Buna seara,

Suntem doua persoane care lucram la o serie de carti pentru copii cu un ilustrator profesionist. Prima carte este finalizata.

Am vrea sa infiintam un SRL (care sa aiba sediul in acelasi apartament in care am si sediul unui PFA, pot alege o alta camera pentru SRL) prin care sa putem comercializa aceasta carte online (Amazon KDP, Google Play, Apple Books, eMag. etc) dar si fizic. Pe langa aceasta carte, va urma o serie intreaga de carti cu acelasi personaj pentru copii si am dori sa putem imprima si articole de imbracaminte, plicuri, stickere si alte articole de papetarie, jucarii de plus, etc.

De exemplu, vom cumpara tricouri/hanorace pe care apoi le vom imprima cu diverse caractere sau scene din carti, vom tipari stickere sau brosuri ce vor putea fi cumparate online de pe site-ul nostru (e-commerce Shopify).

Cartile vor fi tiparite la o editura cu care vom semna un contract. Prin acest contract, noi va trebui sa avem un tiraj de N exemplare pentru prima comanda, dintre care 8 vor merge la Biblioteca Nationala si vom primi un ISBN. Acest ISBN va putea fi folosit si online, pe Amazon KDP, Google Play Books, Apple Books, etc - pe platforme de self-publishing. De asemenea, numele si logo-ul editurii vor aparea pe carte, iar drepturile raman 100% la noi.

Ne gandeam la urmatoarele coduri CAEN:
Principal: 4791
Secundare: 4761, 4762, 4764, 4649, 4712, 4771, 4772, 7311

Vom lua legatura si cu contabilul nostru in scurt timp dar vroiam sa aflam si parerile expertilor din comunitatea dvs.

Intrebari:

1. Considerati codurile CAEN de mai sus potrivite sau lista ar trebui sa arate diferit?
2. In cazul in care vrem sa incepem sa comercializam deja prima carte, iar platile catre ilustrator au fost facute de pe persoana fizica spre dansul pe baza facturilor primite de la acesta, ce datorii legale trebuie sa indeplinim sa o putem comercializa acum pe SRL?
3. Costul pentru fiecare carte viitoare ar trebui achitat, in baza facturii primite de la ilustrator, din contul bancar al SRL-ului chiar daca acolo, sa spunem, nu avem inca incasari care sa ne permita aceste plati? Banuiesc ca aici se poate sa depunem bani ocazional in conturile SRL-ului folosind dispozitii de incasare (aport financiar)?
4. Oare ar trebui pentru vreunul din acele coduri CAEN de mai sus si Autorizatie de Mediu?

Va multumim,
Nicolae
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
piffsy, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - mãsuri de protecþie DannyBoy DannyBoy Buna ziua. Tocmai am terminat de scris o carte (fictiune) si doresc sa o public si sa o vand prin intermediul unor magazine online. Deci cartea va putea fi ... (vezi toată discuția)
Ce coduri caen sa aleg pt un srl-d Ral_uca Ral_uca Buna ziua, Pentru infiintarea unui SRL-D in vederea obtinerii de finantare nerambursabila (10 000 eur) as dori sa ma ajutati in alegerea codurilor CAEN ... (vezi toată discuția)
Audiobooks...sfaturi pentru cei care poate se confrunta cu aceleasi probleme georgianaflorina georgianaflorina Buna seara, Pentru ca m-am confruntat cu multe probleme si am gasit raspunsuri in diverse surse, m-am gandit sa le grupez aici pentru cei care poate trec ... (vezi toată discuția)