Buna seara!am fost testat cu alcoltest cu valoarea de 0.83. dar am refuzat testare biologica.. menzionez Ca mai am o condannare de 10 Luni cu amînarea aplicarii pedepsei pentru acceasi fapta,cu 2 ani de probatiune care se termina in luna mai.ce sar putea intîmpla mai de parte?
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Foarte probabil ca acum sa primiti o condamnare cu executare si in plus ce aveati de la fapta anterioara. Refuzul probelor biologice se sanctioneaza mai drastic. Consultati/angajati un avocat.
Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Art. 337
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Permisul retinut
GudacIonut
In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)