avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul pensie cu salariu : Am 75 de ani sunt pensionara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul pensie cu salariu : Am 75 de ani sunt pensionara si salariata ...

cumul pensie cu salariu : Am 75 de ani sunt pensionara si salariata la Primaria sector 5 ca asistent personal pentru fica mea persoana cu handicap grav, si zilele acestea ma sunat sa ma prezint sa semnez incetarea contractului de munca . Am rugamintea sa-mi spuneti daca este legal sau nu daca trebuie sa merg sa semnez sau nu ? MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 13 Martie 2025
art.38 din Legea 153/2017
...
(10) Raportul de muncă al personalului contractual plătit din fonduri publice în conformitate cu prezenta lege, care îndeplinește condițiile de pensionare și pentru care a fost emisă decizia de pensionare, încetează de drept, în condițiile art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, chiar dacă salariatul a solicitat suspendarea plății pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! sunt pensionar militar. de cativa ani cumulez pensia ... David Daniel Ion David Daniel Ion Buna seara! Sunt pensionar militar. De cativa ani cumulez pensia si salariul, in urma unui concurs la stat. Am 58 ani. In urma OUG 9/2025, institutia vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum interpretati prevederile og 9 din 2025 art. iv ... resurse_umane resurse_umane Buna ziua! Cum interpretati prevederile OG 9 din 2025 Art. IV La articolul 38 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din ... (vezi toată discuția)
În ce situație legala se afla un pensionar cu un nou contract ... Judo Judo În ce situație legala se afla un pensionar cu un nou contract de munca la stat pe perioada nedeterminata care se afla sub incidenta oug9/2025 legea ... (vezi toată discuția)