avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda parcare

plata amenda parcare
am gasit o nota de constatare si instiintare plata pentru neplata parcare pe masina cu valoare de 200 lei.
Am intrat pe ghiseul.ro la sectiunea amenzi si am vazut ca pot plati jumatate.ceea ce am si facut.Aceasta mentiune nu este scrisa pe nota de constattae.Am facut bine sau trebuie sa dau si diferenta?
multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:32, 16 Martie 2025
Cred ca nu ați făcut bine, dacă nu vi s-a încheiat un proces verbal de contravenție, de către un agent constatator.
Cred ca în acea nota de constatare mai scria și altceva.

fiti amabil am incercat sa trimit nota de constatare dar nu am reusit,la ce va referiti?
Unde sa trimiteți nota de constatare și de ce ? Orice contravenție se constată printr-un proces verbal, acolo scrie ce fapta ați săvârșit, ce articol din ce lege ați încălcat, ce sancțiune primiți.
Chiar și pe ghișeul. ro scrie ca trebuie sa dați datele din PV de contravenție.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2025
latka, utilizator
dvs.am vrut sa va trimit nota de const.
am citit mai atent si este vorba HCGMB 705/2022,art. 4 pct 4.3,4.4,4.8
la final are o amenintare frumoasa cum ca neachitarea penalitatii poate fi urmata de declansarea procedurilor judiciare
ce sa inteleg?am facut bine ca am platit chiar si jumatate?
Nota de constatare nu e același lucru cu proces verbal de contravenție. Restul v-am explicat în mesajul anterior. Posibil sa fi plătit degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie achitata in contul altei institutii locale. cristinaurian cristinaurian Buna ziua. Am domiciliul in judetul Cluj, intr-un sat. Am primit o amenda de circulatie, in data 30.01.2013, in prima localitate de langa Cluj-Napoca, ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie - jumatate din minimul prevazut de lege este trecut incorect dragosm2 dragosm2 Buna ziua, Am fost sanctionat contraventional cu cate 8 puncte amenda (16 in total) pentru incalcarea art. 101/1/9 si 101/1/18 din OUG 195/2002. Din cate ... (vezi toată discuția)
Amenda in parcare kaufland denisimona denisimona Buna seara, in aceasta seara am luat amenda in parcare la Kaufland pentru ca am parcat pe ultiml loc pentru persoane cu dizabilitati, dupa el urmand cele ... (vezi toată discuția)