avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! As dori să știu dacă pot cere ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! As dori să știu dacă pot cere pensionare anticipată ...

Bună ziua! As dori să știu dacă pot cere pensionare anticipată în contextul în care am ~35 ani și 3 luni
vechime efectivă,~54 -5 luni, ani și am dreptul la cei maxim 7 ani scăzământ cu grupa a doua . Am mai mult dar am înțeles că se scad maxim 7 ani . Sunt nascuta în 1970 oct. Nu știu dacă se scade și 1/2 an pentru 1 copil.. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: aldoro.iuga@yahoo.com , utilizator 20:34, 16 Martie 2025
Ce stagiu total de cotizare aveti ?
Din ce se compune acesta ?
La data 1 012025 =41 ani 9 luni 2 zile
Grupa2 8 ani și 10 luni
Deosebite13 aniși 4 luniși 25 zile + 4 ani lucrați cu grupa în alta parte Oricum nu scade mai multde 7 ani
Ma intereseaza daca pot ieși mai repede cu 2ani jumate decât la termen
E greu de crezut ca aveti aproape 42 ani stagiu de cotizare la 55 ani , nu puteati sa va angajati la 13 -14 ani . Ca sa primiti o informatie corecta , aratati separat stagiul contributiv in conditii normale , cel in grupe sau conditii ( fara stagiul aferent ) , perioadele asimilate , daca exista .
Cred ca am gresit ceva : Lucrez cu carte de munca și grupa 2 din dec.1988 până în 2014 dec. după care s- a sistat grupa . Am lucrat făra intreruperi majore :doar 11 luni am stat acasa cu copilul(1. )Și 3 luni fără plată în 2001 Am făcut facultatea la zi dar am muncit în paralel pe toată perioada( 5 ani)- în rest am muncit încontinuu fără întrerupere și sunt în câmpul muncii și acum Dupa calculul meu :65ani- 7 ani grupa= 58ani- 1/2 an reducere copil aș ieși de drept la 57, 5 ani deci aș avea încă puțin peste 2 ani jumate. de stat la muncă. Voiam să ies anticipat peste 1/2 an dacă aș putea. Asta aș vrea să știu ,dacă pot devansa 2 ani. Scuze ,dacă am fost inexactă. .Am documente din revisal și cm cu care dovedesc cele afirmate. Mulțumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti putea , reducerea de 5 ani nu se poate cumula cu nici o alta reducere , vedeti art 59 din Legea 360/2023 . De pensie anticipata nu poate fi vorba , in cazul dvs. , mai devreme de 60 ani . Dar atunci , veti fi deja in pensie de limita de varsta .

Alte discuții în legătură

Pensia anticitata constantina1 constantina1 Sunt nascuta in iulie 1964, feminin. M-am angajat in sep 1982 ( grupa2) pina in sep 1996 când m-am transferat - lucrez si in prezent fara intrerupere (pana in ... (vezi toată discuția)
Ieșire anticipată la pensie Corina25 Corina25 2 copii nascuti si crescuti pot diminua intrarea la pensie anticipata de la 62 la 58ani? Sunt nascuta in 29.08.1961 , am 33 ani 7 luni si 15 zile lucrate si 2 ... (vezi toată discuția)
In urma aplicarea art. 65, alin. (5) din legea 263/2010, asa ... dinamo2010 dinamo2010 In urma aplicarea art. 65, alin. (5) din Legea 263/2010, asa cum a fost modificat de Legea 142/2016,varsta de pensionare scade cu 2 ani de la 65 la 63, in ... (vezi toată discuția)