u este obligatoriu sa stati in preaviz , insa absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Astfel, pot exista doua situatii posibile :
- fie se va decide desfacerea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate, dupa efectuarea cercetarii disciplinare;
- fie incetarea c.i.m. prin demisie la expirarea perioadei de preaviz, fara a se mai dispune efectuarea cercetarii disciplinare;
Concediul de odihna nu poate fi impus unilateral de niciuna dintre părți, angajator sau angajat.
Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
Dreptul la concediul de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor si nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari (art. 144 din Codul muncii).
Concediu fortat
dandandan1
Daca mi am dat demisia cu preaviz,am 5 luni muncite in care nu mi am luat nici o zi de concediu ,pot sa mi iau pe perioada preavizului concediu fortat ,ei vor ... (vezi toată discuția)