avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare persoana cu handicap mediu(din copilărie) ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare persoana cu handicap mediu(din copilărie) ...

Buna seara! Sunt o persoana cu handicap mediu(din copilărie) și aș dori să ies la pensie. Mai am nevoie de 3 ani și 8 luni pentru a completa stagiul de cotizare contributiv de 35 ani. Am înțeles că persoanele cu dizabilități nu pot completa ani de vechime(nu pot cumpăra). În situația dată, inca sunt salariat și lucrez intr-un mediu cu radiații ionizante de 8 ani. Problema este că angajatorul nu îmi poate da adeverință de grupă. Daca voi depune toate rapoartele dozimetrice din acești ani(8 ani) se vor lua în considerare anii de grupă 1 de munca? Mă va ajuta la completarea stagiului de cotizare contributiv? Menționez că sunt născut la 07.09.1969.
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 15:58, 18 Martie 2025
Cel mai bine ar fi sa intrebati la casa teritoriala de pensii.Ei stiu cel mai bine raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta Giubega Giubega Sunt nascut la 21 iulie 1956.Am lucrat 16 ani in grupa 1 de munca .Din oct.2001 si pana la 24 ian.2006 am fost in pensie de invaliditate gradul 3, perioada in ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa a ii-a modificat 2014 a legii nr. 380/2013 ContSters307950 ContSters307950 O persoana are vechime efectiva in munca de 23 de ani + grupa a II-a= 30 de ani.(pana in anul 2001). Aceasta are varsta de 56 de ani. Legea pentru grupa a II ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu are 33 de ani si 8 luni lucrati, din care ... Laurentiu19966 Laurentiu19966 Buna ziua, Tatal meu are 33 de ani si 8 luni lucrati, din care 17 in grupa 1, si 3 in grupa 2, si mai are 1 an si 4 luni armata, Este nascut pe data de ... (vezi toată discuția)