avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... linie de credit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

linie de credit

cum se inresistreaza
Cel mai recent răspuns: mary_catalina , utilizator 16:40, 29 Martie 2012
Utilizarea liniei
581-5191
5121-581
5121=5191 suma acordata din linie
5191=5121 suma neutilizata
Dar daca extrasul de cont este cu minus se mai inregistreaza linia de credit in 5191?
Contul 5121 este bifunctional.
Daca in situatia dvs nu aveti extras de cont separat ptr overdraft, atunci toate inregistrarile le faceti pe contul curent, iar in balanta contabila va aparea cu sold creditor.
Comision are 50 lei pe luna, se inreg in 627,nu,sa-mi creez analitice la 627 pt o evidenta mai clara?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Inregistrare linie de credit mary_catalina mary_catalina Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o situatie similara. Linia de credit pe care o are societatea este in valuta (23000 euro). nu avem ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila linie de credit marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com O SC a contractat o linie de credit.Este prima luna cind am un extras de cont aferent acestea si nu sint sigura daca am gindit bine operatiunile ce se ... (vezi toată discuția)
Linie de credit luciapap luciapap Buna ziua,am cateva problema iar daca ma ve-ti ajuta va voi fi recunoscator. 1.am un contract de linie de credit la B-ca Transilvania din 01.06.10,acest ... (vezi toată discuția)