avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vreau să înființez un SRL
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vreau să înființez un SRL

Bună ziua. Vreau să înființez un SRL pentru a legaliza activitatea de comercializare (revânzare) a pieselor auto din dezmebrări și am o întrebare despre TVA. Modelul de afacere este similar cu metoda dropshipping unde eu voi fi intermediarul. Când cineva cumpără de la mine piesa, eu merg la furnizor, cumpăr piesa și o livrez către cumpărător. Când eu achiziționez piesa de la furnizor, primesc factură și desigur achit TVA-ul, ulterior, emit factură clientului meu și aici apare întrebarea. În factura emisă de mine sunt obligat să iau TVA de la client sau nu? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 14:19, 20 Martie 2025
Buna ziua!

Nu sunteti obligat dar puteti opta.
Pana la atingerea plafonului de TVA, nu sunteti obligat sa colectati TVA.

Evident in functie de calculele Dvs. legate de profitabilitate puteti opta inca de la inceput pentru a fi platitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)
Magazin online. e-commerce. dropshipping oanadragoi oanadragoi Buna ziua. Intentionez sa incep o mica afacere dupa modelul \"dropshipping\". Momentan doresc sa tin legatura cu un furnizor din China. Infiintez un magazin ... (vezi toată discuția)
Comert online cu ebook-uri (in ue si in afara ue) r_cristina r_cristina Buna ziua, Intentionez sa comercializez carti electronice (achizitionate de la terti din Marea Britanie si Statele Unite in principal, cu drept de ... (vezi toată discuția)