avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Restituire burse de la facultate in caz de retragere ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Restituire burse de la facultate in caz de retragere de la facultate/exmatriculare. ...

Restituire burse de la facultate in caz de retragere de la facultate/exmatriculare.

Salut, sunt la taxa la ase anul 1, n-am mai vrut sa continui facultatea si n-am mai platit taxa pentru semestrul 2, iar intr-o luna voi fi exmatriculat automat. Am zis sa fac eu cerere si sa grabesc procesul si am fost informat de la resurse publice ca va trebui sa restitui toata bursa incasata de pe semestrul 1.

Am citit metodologia burselor si intr-adever scrie acest lucru acolo, INSA in contractul de studii pe care l-am semnat nu se pomeneste asa ceva, iar cand am optat pentru bursa nu am semnat nimic, si nici nu mi-a fost adusa la cunostinta vreo metodologie, am fost apelat informal si mi-au spus sa trimit tot un email informal cu datele personale pentru facultate daca vreau bursa pt ca ma incradram. Legat de bursa am declarat prin semnatura doar faptul ca n-am mai beneficiat in anii anteriori de asa ceva.

Ma intrebam ce se poate intampla daca nu o platesc. Nu am depus niciun dosar fizic la ei, doar online deci nu am grija diplomelor si nici nu ma gandesc sa mai ma inscriu la alta facultate vreodata.

Bursa este de perfomanta (am avut nota de admitere foarte mare).

Mai este si problema ca de fapt eu trebuia sa fiu la buget, am mai urmat o facultate in trecut (academie) pe care n-am terminat-o, dar ale carei costuri aferente le-am achitat la demisie, deci conform legii aveam dreptul la buget la ASE, dar la admiterea online la ASE nu puteai sa selectezi optiunile de asa natura in cat sa spui asta din cauza formularului de admitere incomplet (nu prevedea astfel de situatii, chiar si cel de la comisie a spus ca nu s-a intalnit cu asa ceva in 10 ani de cand e acolo). Relevanta prea mare nu are cred decat ca 25 de mil pe taxa nu trebuia sa-i platesc oricum.

Eu o sa-i las sa ma exmatriculeze, la ce sa ma astept? Si ce document oficial trebuie sa primesc care ma obliga sa platesc. Iar daca voi fi dat in judecata, merita dat curs unui astfel de proces sau mai bine platesc? Sunt taxele de judecata sume exorbidante?

Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
laurcrv, utilizator

Alte discuții în legătură

Bunaseara!fiică-mea este studenta la ase marketing, a întrat ... Cristina 75 Cristina 75 Bunaseara!Fiică-mea este studenta la ASE MARKETING, a întrat la taxă și este orfana de tată. Mai am 2 copii minori,și aș dori să știu dacă studenta ... (vezi toată discuția)
Returnarea bursei la facultate sierra sierra Pe scurt, acum 6 ani am renuntat la facultate dupa primul semestru si am fost exmatriculata. Intrasem la fara taxa cu bursa integrala de studiu si ne-au pus sa ... (vezi toată discuția)
Retragere studii doctorale Ana Petra Ana Petra Buna ziua, Daca vreau sa mi depun cererea de retragere din cadrul studiilor doctorale, trebuie sa restitui bursa primita? Mentionez urmatoarele: - sunt ... (vezi toată discuția)