avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot obtine un duplicat al cartii de munca? Am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot obtine un duplicat al cartii de munca? Am pierdut-o, iar ...

Cum pot obtine un duplicat al cartii de munca?am pierdut o.iar casa de pensii mi a eliberat doar un stagiu de cotizare cu citiva ani in urma.doresc sa scot un duplicat.cum pot proceda?multumesc
Cel mai recent răspuns: aura19731991 , utilizator 09:01, 23 Martie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Duplicat nu aveti de unde sa scoateti , decat daca la Casa de Pensii a fost scanat carnetul dvs de munca.

2. In situatia in care nu a fost scanat, va trebui sa va reconstituiti vechimea in munca.

a. Reconstituirea vechimii in munca (in cazul in care s-a pierdut carnetul de munca) se face pe baza adeverintelor de vechime, intocmite de catre angajatori/lichidatorii acestora in cadrul carora s-a prestat activitate in baza contractelor individuale de munca sau de catre inspectoratele teritoriale de munca pe baza unei cereri insotita de urmatoarele documente :
- Monitorul Oficial al Romaniei in care s-a publicat pierderea carnetului de munca;
- copie C.I.

b. Reconstituire vechime in munca :
Mai intai, este necesar sa declarati pierduta cartea de munca in Monitorul Oficial, prin care sa evidentiati demersurile de reconstituire a actului.

Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Cu o copie a anuntului sa mergeti la toti angajatorii, care sa va dea o adeverinta prin care sa va reconstituie perioada de munca petrecuta in unitate. Aici problema este mai complexa, intrucat o parte din angajatori mai exista , iar unii nu. Astfel:

- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator

- pentru perioadele cuprinse intre 1990 pana la 01.01.2011- numai angajatori din sectorul privat -, va puteti adresa direct ITM-ului in raza careia a avut sediul fostul angajator, sens in care veti depune o solicitare in care trebuie sa mentionati datele dvs de identificare, nume,prenume, CNP, adresa ,precum si societatile la care ati lucrat - de preferabil sa scrieti numele corect si CUI-ul acestora. La solicitare veti atasa : copie C.i., copie Monitor Oficial unde ati publicat pierderea carnetului de munca.

- pentru perioadele de dupa 01.01.2011, va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime, iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator sau sa luati legatura cu lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei.
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca doresc sa ies la pensie,stagiul acela de cotizare poate fi echivalentul cartii de munca?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stagiul de cotizare nu este echivalentul cartii de munca..
Si pot iesi la pensie chiar si anticipat fara carte de munca?pe care fizic nu o mai am?
Nu, intrucat vi se cere originalul si copie .. in lipsa carnetului xde munca, va trebui sa depuneti adeverinte de vechime

Alte discuții în legătură

Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Pierderea cărți de munca Monitor Oficial Monitor Oficial Buna seara , am pierdut cartea de munca , am lucrat la Preparațiile de cărbune Vai Jiului , in 2004 am băgat ordonanța având un accident de munca , am ... (vezi toată discuția)