avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren in vederea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren in vederea construirii ...

Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren in vederea construirii unui duplex . La acest teren se adauga drumul de servitute cu alt nr cf din 2021 care are acelasi proprietar ca terenul de cumparat si are lungimea de 64m ,latimea de 3,5 m cu o supralargire. Parcela in discutie se afla la 30 m de drumul public si ca urmare accesul se face in prezent pe drumul de servitute 30 m si latimea de 3,5m. La capatul acestui drum se afla inca o proprietate. S-a obtinut un CU prin care primaria spune ca drumul de servitute trebuie largit la 7 m dupa ce de la drumul public se parcurge 30 m cu latimea de 3,5m. Intrebarea mea este daca exista cumva o exceptie de la realizarea acestei latimi de 7 m pt ca nu exista continuitate din punct de vedere estetic si in plus de asta cladirea noua este impinsa spre latura din spate la 2 m de limita terenului. Pentru ca este drum privat , sunt obligat sa asigur servitutea dar nu doresc o largime de 7 m pe portiunea unde doresc sa construiesc pt ca s-ar micsora curtea cu aprox.120 mp.
Ce ar trebui facut in acest sens, de ex as fi de acord de ex. cu o largime de 4m . Multumesc in avans pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: tautipop , utilizator 23:25, 25 Martie 2025
CU stabilește condițiile acordării autorizațiilor. Dacă vreți să contestați CU, o puteți face în contencios și doar dacă dovediți că e ilegal. În cazul dvs e vorba de lățimea drumului de servitute. Dacă de ex., legea prevede 5-10m și primăria alege 7 e legal. E de preferat să solicitați o consultație unui avocat în vederea studierii documentelor
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2025
adriandimitriu, utilizator
Multumesc mult pt. precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)
Distanta legala pt. drum de servitute: 4m sau 7m? gabi-mirela gabi-mirela In anul 2007 am achizitionat un teren in Domnesti-Ilfov care beneficiaza de un drum de servitute cu latimea de 4m si lungimea de 60m. In anul 2010 am vrut ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare lot teren LE PAGE EMIL LE PAGE EMIL Astept va rog,un raspuns,autorizat.O ruda apropiata,detine un teren agricol.A facut dezmembrarea in 4 loturi.3 loturi +drum acces.Nu i s-a aprobat dezmembrarea ... (vezi toată discuția)