Buna seara! Am un SRL si un PFA cu acelasi cod CAEN deci acelasi domeniu de activitate. Pot factura de pe PFA catre SRL? Mentionez ca am deschis si PFA doar in ideea de a ma putea folosi de bani in orice moment si evident SRL-ul are raspundere limitata. Multumesc. Astep un raspuns cu mare interes.
Teoretic se poate....atat timp cat relatiile contractuale sunt reale, practic cam greu....
Banuiesc ca va ganditi la o factura de servicii intre cele 2, deci trebuie sa existe documente justificative care sa ateste prestarea serviciilor si scopul economic.
Va las aici si art 11 din Codul fiscal care cred ca e relavant pentru acesta speta.
ART. 11 - Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal
(1) La stabilirea sumei unui impozit, a unei taxe sau a unei contribuții sociale obligatorii, autoritățile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacție care nu are un scop economic, ajustând efectele fiscale ale acesteia, sau pot reîncadra forma unei tranzacții/activități pentru a reflecta conținutul economic al tranzacției/activității.
Organul fiscal este obligat să motiveze în fapt decizia de impunere emisă ca urmare a neluării în considerare a unei tranzacții sau, după caz, ca urmare a reîncadrării formei unei tranzacții, prin indicarea elementelor relevante în legătură cu scopul și conținutul tranzacției ce face obiectul neluării în considerare/reîncadrării, precum și a tuturor mijloacelor de probă avute în vedere pentru aceasta.